Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Grădiniță, școală și sală de sport, toate la un loc la Budacu de Jos!

16/10/2014 08:34:00 Iulia STUPINEAN  
Infrastructura educațională de la Budacu de Jos continuă să se dezvolte! De la anunțarea construirii unui săli de sport moderne finanțată de Compania Națională de Investiții, urmează o nouă grădiniță cu 7 săli de clasă. Banii provin din fonduri guvernamentale.

În baza unui contract de comodat, administrația locală a comunei Budacu de Jos a predat luna trecută Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) din București, amplasamentul pe care se va construi și amenaja o sală de sport multifuncțională cu 102 locuri. Este vorba de un teren intravilan de 3.600 metri pătrați, situat în imediata apropiere a Școlii Generale din localitatea Budacu de Jos. Investiția în valoare de 3,3 milioane de lei se derulează prin programul național ce prevede construcția de astfel de obiective în localități. Potrivit primarului Florin Simionca, recent a fost desemnată și firma care se va ocupa de execuția lucrărilor, aceasta fiind SC. RECORD SRL din Bistrița.

„Demersurile pentru realizarea acestei săli de sport le-am pornit în urmă cu câțiva ani prin intabularea terenului aflat în intravilanul comunei. Iată că în 2014 încep și lucrările, cel mai probabil la sfârșitul lunii octombrie. Proiectul în cauză prevede atât execuția lucrărilor de construcție și amenajare a sălii de sport multifuncționale cât și adaptarea acesteia la condițiile de amplasare. Contribuția noastră financiară va fi doar pentru asigurarea utilităților, amenjarea parcărilor și a terenului ce împrejumuie sala de sport. Desigur că după închierea lucrărilor, aceasta va intra în întreținerea noastră”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Budacu de Jos, Florin Simionca.

Pe lângă sala de sport, în imediata apropiere a acesteia, anul viitor va începe și construcția unei grădinițe noi cu 7 săli de clasă. Investiția se va derula în baza Ordonanței de Urgență Nr.28/2013 privind aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală. Realizarea acestui obiectiv a fost estimată la o valoare de 262.000 de euro, însă suma finală se va cunoaște doar în urma organizării licitației de desemnare a constructorului.

„Grădinița va construită și amenajată lângă Școala Generală și sala de sport multifuncțională din localitatea Budacu de Jos. Practic, vom avea acolo un centru școlar care se adresează tuturor copiilor, elevilor și tinerilor din comună. Pentru că ne dorim să aducem aici și copii din celelalte localități componente (Monariu, Buduș și Simionești, mai puțin Jelna), astfel încă actul educațional să fie unul complex, de calitate”, a conchis Simionca.

5085 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro