"Au fost cazuri când l-am sunat pe Roberto Hasnaș pentru a-i solicita să le transmită agenților de poliție să nu facă exces de zel și să nu mai oprească în trafic autoutilitarele pentru orice fleac" a declarat în fața procurorilor DNA omul de afaceri Traian Larionesi care apare foarte des în dosarul polițiștilor corupți.
Omul de afaceri Traian Larionesi, cel care deține grupul de firme Frasinul a recunoscut în fața procurilor DNA că a apelat la ajutorul foștilor șefi ai IPJ arestați în urmă cu trei luni pentru corupție și abuz în funcție.
Dacă pe șeful inspectoratului Ioan Ovidiu Mureșan l-a sunat în momentul în care problema cu care s-a confruntat a fost una mai serioasă, procurprii DNA susțin că discuta frecvent cu șeful poliției rutiere, Roberto Hasnaș, căruia îi solicita să intervină în diferite situații.
„Referitor la obiectul audierii mele, admit arăt faptul că au fost situații in care am intervenit la Hasnaș Roberto Emil, deoarece SC-urile pe care le administrez au un parc auto de peste 200 de autovehicule și utilaje și au fost cazuri când mi s-a raportat din teren că au fost opriți pentru că nu erau pentru că erau numere de înmatriculare murdare, nu era acoperită încărcătura cu prelată, deși nu se impunea acest lucru la unele materiale. În aceste împrejurări au fost cazuri când l-am sunat pe Hasnaș Roberto pentru a-i solicita să le transmită agenților de poliție să nu facă exces de zel și să nu mai oprească în trafic autoutilitarele pentru orice fleac.Vreau să fac precizarea că am intervenit atunci când am considerat că angajații mei au fost vânați. (...). Îmi amintesc faptul că l-am contactat telefonic pe Robert Hasnaș fiind foarte nemulțumit deoarece aceleași camioane care transportau pietriș, a fost oprite la Podul de la Șintereag fără a li se aplica sancțiuni contravenționale și fără a se constata, în opinia mea nereguli și după opinia mea, nu aveau nici un motiv. Vreau să precizez faptul că acele camioane transportau materiale pentru edificarea unui drum, timpul era favorabil și eram presat de primarul comunei Șieu pentru a nu pierde finanțarea" a declarat omul de afaceri bistrițean.
EVZ scria imediat după ce a intrat în posesia referatului procurorilor DNA și a interceptărilor depuse la dosar că „referatul procurorilor scoate în evidență faptul că clientul principal al șefilor din poliție a fost Traian Larionesi, patronul grupului Frasinul. Acesta apela la Hasnăș sau la Mureșan pentru a-și scăpa apropiații sau angajații de amenzi. Influența se aplica chiar și atunci când omul de afaceri Traian Larionesi era suprins într-un județ vecin".
Procurorii DNA, citați de Evz, susțin că „la data de 26.11.2013, a oprit în trafic pe Larionesi Traian, în zona localităţii Păltinoasa, din judeţul Suceava, constatând nereguli în legătură cu plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculului marca Jeep Wrangler cu nr. BN-75-FRA. Larionesi Traian a cerut telefonic sprijinul.
La data de 29.12.2013, agentul de poliţie Huciu Dan Grigore a oprit-o în trafic pe Rus Ana Maria, persoană din anturajul omului de afaceri, deoarece aceasta săvârşise o contravenţie. Larionesi Traian l-a contactat telefonic pe Hasnăş Roberto Emil, care i-a solicitat agentului să nu dispună măsurile legale.
La 22.02.2014, Larionesi Traian i-a solicitat comisarului şef Hasnăş Roberto Emil să intervină în favoarea numitului Tomi Tudor Corneliu, pentru a nu îi fi reţinut permisul de conducere, deşi acesta fusese prins în trafic, în localitatea Maieru, conducând după ce consumase băuturi alcoolice.
Ca urmare a intervenţiei ofiţerului, nu au fost luate măsuri legale împotriva conducătorului auto.
La data de 07.03.2014, ca urmare a intervenţiei lui Larionesi Traian, comisarul şef Hasnăş Roberto Emil i-a solicitat agentului principal să nu aplice măsura amenzii, unei cunoştinţe a omului de afaceri, oprită în trafic în localitatea Năsăud”.
Și astea ar fi se pare doar o mică parte din intervențiile făcute de Traian Larionesi la foști șefi ai IPJ, intercepările procurorilor DNA începând abia în luna iunie 2014.