Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  71 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Frumusețea Pădurii Codrișor pictată în culori de toamnă, dezvăluită de poteca „Veveriței”, rezultatul a 200 de ore de muncă voluntară

09/11/2014 13:50:52 Bianca SARA  
Înainte de ora prânzului, zeci de bistrițeni s-au adunat cu mic cu mare lângă Pădurea Codrișor pentru a lua la pas prima potecă finalizată de o mână de voluntari care s-au ambiționat să redea bistrițenilor această oază de verdeață, odată preferată pentru promenadă.

Astăzi a fost inaugurată „Poteca Veveriței”, prima care vine să transforme Pădurea Codrișor într-un punct de atracție. Zeci de bistrițeni, pe jos sau pe biciclete, printre care s-a strecurat inclusiv o nemțoaică, dar și câțiva căței au luat la pas poteca, ce-ți pune la încercare inclusiv condiția fizică, asta în ciuda faptului că a fost amenjată iar accesul este mai facil.

Numele și l-a primit tocmai de la vietățile care i-au însoțit pe parcursul celor 200 de ore de muncă intensă depusă de peste 30 de voluntari în ultimele două săptămâni.

Promotorul acestui proiect, care beneficiază și de o finanțare prin Fondul de Inovare Civică de aproape 50.000 de lei este Adrian Florin Chereji, care se luptă de ani buni pentru a salva această oază de verdeață a bistrițenilor.

Acesta ne spune că la lucrările de reamenajare a potecii, care au inclus tasarea pământului, curățarea de vegetație și amplasarea de coșuri de gunoi, au participat inclusiv copii, care au fost fericiți să dea o mână de ajutor.

Demersul este unul salutar, mai ales că această potecă ce te poartă spre luminișurile unde odinioară părinții și bunicii noștri se întâlneau la picnicurile câmpenești, îți dezvăluie frumusețile Pădurii Codrișor, dar și ale orașului, oferind câteva panorame de-a dreptul încântătoare.

Lucrurile au început timid, cu câteva plimbări de protest desfășurate anul acesta, prin care se dorea salvarea acestei păduri, ce ar urma să fie distrusă de centura ocolitoare care se pregătește pentru această zonă.

Întrebat dacă nu a găsit înțelegere la autoritățile locale pentru finanțarea acestui proiect, care implică amenajarea a 5 poteci: Poteca Stejarilor, a Poienilor, a Bicicliștilor, a Veverițelor și a Veteranilor, Adrian Florin Chereji ne spune cu seninătate că nici nu a cerut sprijin financiar, ci doar permisiunea pentru a demara lucrările.

Lucrările vor fi finalizate până la finalul lunii august a anului 2015. Adrian Florin Chereji vrea să lege de aceste poteci, dar și de luminișurile din Pădurea Codrișor și o serie de evenimente, care să îi încurajeze pe bistrițeni să ia la pas acest paradis pictat în culori de toamnă.

Demersul este unul pe cât se poate de firesc, mai ales că până în anii `70 Pădurea Codrișor a fost amenajată pentru promenadă. Primele lucrări în acest sens au fost făcute chiar în perioada interbelică.

Niște ploi abundente și o serie de alunecări de teren au distrus însă totul. Dovezi despre importanța acestei păduri în viața socială a bistrițenilor a găsit și căutătorul de metale Daniel Georgiu, care a descoperit o serie de obiecte în zonă. A găsit monede pierdute și chiar și o plăcuță pentru câini. A descoperit, de asemenea, și gloanțe, semn că în ciuda faptului că în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial în Bistrița nu s-a tras, Pădurea Codrișor a fost un punct strategic.

2449 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2025 Bistrițeanul.ro