Membrii grupului artistic Prolog, cel mai longeviv din țară, funcționând deja de 3 de decenii, s-au întâlnit la marea de la munte din Bistrița-Năsăud. Picturile care au luat naștere în tabăra de creație ce se va încheia marți au fost expuse ad-hoc, chiar pe zidurile și gardul cabanei care i-a găzduit pe artiști.
Preț de o săptămână și jumătate, Colibița a devenit casă pentru parte din grupul artistic Prolog, cel mai longeviv din țară, înființat în 1985 de unii dintre cei mai importanți pictori ai țării. Este a doua oară când grupul Prolog se întâlnește în Bistrița-Năsăud și reunește personalități importante din lumea picturii, cu un palmares impresionant, presărat cu expoziții și distincții obținute în țară și în străinătate.
Peisajele mirifice oferite de Colibița au fost o adevărată sursă de inspirație pentru pictorii Marcel Lupșe, Horea Paștină, Constantin Flondor și Mihai Sârbulescu. Tablourile care au luat naștere în săptămâna de creație de la Colibița au alcătuit o expoziție ad-hoc. Picturile au fost expuse chiar în curtea cabanei care-i găzduia pe artiști.
„E o inițiativă privată, care are deja antecedente și un gând bun de a strânge laolaltă creatori importanți. E o adevărată performanță să îi ai în același loc pe Constantin Flondor, Horea Paștină și Mihai Sârbulescu. M-am alăturat și eu pentru că mă simt legat de ideologia grupului și de personalitățile artiștilor. Legătura directă cu natura este una din slăbiciunile noastre pentru că revenirea la matricea fundamentală care ți-o furnizează natura este benefică”, a declarat pictorul bistrițean Marcel Lupșe.
Artiștii, unii trecuți bine de prima tinerețe, au recunoscut că aceste întâlniri sunt benefice pentru ei ca oameni, dar și ca artiști, pentru că învață din acest schimb de idei și experiență și la 60-70 de ani, deși țin pensula în mână de decenii.