Finalizată în anul 1987, fosta bază de agrement a Bistriţei nu a mai fost modernizată de mai bine de 20 de ani. Lacul s-a umplut cu nămol şi broaşte, s-au adunat gunoaie şi vegetaţia a invadat zona. În 2014 au început lucrările de decolmatare a lacului, însă acum nu se mai lucrează şi zona arată ca o junglă cu bălării de cinci metri.
Hidroelectrica, în proprietatea căreia se afla lacul, a primit în anul 2010, 5 milioane de lei de la firma Marub pentru fosta bază de agrement. Dacă la început s-a zvonit că zona ar urma să fie modernizată şi reintrodusă în circuitul zonelor de agrement, într-un final s-a anunţat că ar fi vorba doar despre o modernizare şi retehnologizare pentru producerea de energie electrică.
Potrivit autorizaţiei de lucru pentru decolmatarea şi modernizarea lacului, lucrările ar trebui să fie finalizate până în toamna acestui an, însă după cum stau lucrurile acum, şansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime. Lucrările, începute în anul 2014, sunt făcute de firma Mineral Oil, în proprietatea căreia a ajuns baza MHC.
Dacă la început s-a lucrat intens, în primăvara anului 2015 lucrările au fost abandonate un timp, asta după ce proprietarul companiei a murit într-un avion, cauza morţii fiind, se pare, un infarct. Lucrările au fost reluate însă după câteva luni, dar au fost din nou abandonate.
În zonă nu mai este niciun utilaj, iar despre muncitori nici nu poate fi vorba. Vegetaţia a crescut atât de tare, încât nu poţi să vezi de pe un mal al lacului ce e pe celălalt mal. Nici la capitolul gunoaie nu e mai bine, chiar dacă în zonă sunt puţini cei care se mai plimbă pentru că nu au nimic interesant sau frumos de văzut.
Teoretic, după finalizarea lucrărilor, firma care se va ocupa de exploatarea microhidrocentralei vrea să monteze două turbine de generație nouă, de tip Kaplan, cu puterea instalată de 2 x 753 kW. Rămâne însă de văzut când se va întâmpla acest lucru având în vedere cum au evoluat lucrările în ultima perioadă.