Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  6 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Ziua Informării Preventive, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”

13/02/2018 18:07:21  
Din 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european și organizează, în fiecare zi de marţi 13, la nivelul comunităţilor bistriţene Ziua Informării Preventive. Din 2018, acestui demers preventiv s-a alăturat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Sărbătorită sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive a fost  marcată astăzi de pompierii militari şi poliţiştii bistriţeni printr-o serie de activităţi preventive.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi dedicate acestei zile în localitatea Silivaşul de Câmpie, la Şcoala Generală din comunitatea respectivă, iar pompierii militari din subunităţile de intervenţie, alături de polițiștii de la ordine publică și prevenire au fost, astăzi, în mijlocul cetăţenilor, în zone aglomerate din municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean, pentru diseminarea materialelor aferente campaniilor de informare şi conştientizare în care inspectoratele noastre sunt angrenate.

Activităţile au constat în susţinerea lecţiilor deschise şi organizarea punctelor de informare preventivă pentru distribuirea materialelor privind cunoaşterea tipurilor de riscuri prezente la nivelul comunităţii, a regulilor şi măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum şi a modului de comportare înainte, pe timpul şi după producerea acestora.

În această perioadă polițiștii desfășoară activități de informare și distribuire materiale preventive în campania „Atenție la furturile de/din genți, poșete, buzunare, tâlhării”. În activitățile desfășurate avem în vedere, ca public țintă, femeile, cu preponderență din mediul rural.

Au fost distribuite pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E – ON România şi DEL, precum și materiale pe tema furturilor din genți, poșete, buzunare, tâlhării. În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă.

Dintre acestea amintim campania „R.I.S.C. – siguranţa nu e un joc de noroc!”, o campanie care atrage atenţia asupra exploatării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz şi „Nu tremur la cutremur”, o campanie de informare şi pregătire a populaţiei în caz de seism.

Recomandările în cadrul acţiunii sunt: să nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate; nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate; nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile; verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate; nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate; la aprinderea focului se respectă principiul „gaz pe flacără”: întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz.

Polițiștii bistrițeni vă recomandă:

- să  păstrați întotdeauna geanta sau poșeta la vedere, în partea din față a corpului și închisă.

- să purtați  portofelul sau banii  într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată nu în buzunarul din spate al pantalonilor!

- să nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;

- dacă sunteți nevoit să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să faceți acest lucru prin zone izolate ori neiluminate.

1473 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro