“Cântecul de leagăn al morţii” a răsunat ieri seară impresionant în Biserica Evanghelică din Bistriţa. Vă propun un exerciţiu de pietate, să ascultăm câteva clipe tăcerea de la final, să ne rugăm pentru sufletele prietenilor noştri plecaţi în altă lume, încercând să-i aducem iar aproape de noi - a şoptit preotul Johann Krauss, în deschidere.
Requiem-ul lui Gabriel Fauré – despre care autorul însuşi afirma că ar fi un „cântec de leagăn al morţii” – a răsunat impresionant ieri seară, în Biserica Evanghelică din Bistriţa – plină de melomani care au venit să asculte Noua Orchestră Transilvană dirijată de Petronius Negrescu.
Alături de membrii orchestrei au strălucit şi tinerii muzicieni ai Corului „Excelsior” de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” şi cei ai grupului coral de la Centrul Judeţean pentru Cultură dirijat de profesoara Carolina Karoli. Solişti au fost Alexandra Zbîncă (soprană) şi Corneliu Huţanu (bariton), iar programul a fost deschis de Simfonia în Re Minor a lui César Franck.
Seara s-a încheiat cu emoţionantul Requiem a lui Gabriel Fauré – compus în 1888, şi ascultat pentru prima oară în acelaşi an, la Église de la Madeleine din Paris.
Melomanii din Bistriţa l-au ascultat în premieră, ieri seară, şi tiptil, vocile de înger au umplut catedrala medievală nu înainte ca preotul paroh Johann Krauss să îi invite pe bistriţeni la un exerciţiu de pietate: Cu toţii avem oameni dragi care nu mai sunt printre noi… Vă propun un exerciţiu de pietate, vă propun să ascultăm câteva clipe tăcerea de la final, să ne rugăm pentru sufletele prietenilor noştri plecaţi în altă lume, încercând să-i aducem iar aproape de noi…
Concertul de ieri seară a încheiat stagiunea muzicală în Bistriţa, a precizat şi Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, dar a deschis totodată o stagiune estivală care va oferi bistriţenilor numeroase surprize.