Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  16 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Vă închipuiți părinți recitând poezii la serbări, în locul copiilor? Se întâmplă într-o grădiniță din Bistrița

11/11/2017 11:24:53 Ioana BRADEA  
Un proiect extraordinar a debutat joi, la Grădinița „Rază de soare” din Bistrița: educatoarele i-au pus pe părinți la treabă, rugându-i și ajutându-i să organizeze un bazar cu o mulțime de minunății create chiar de ei, pentru a fi scoase la vânzare și pentru a contribui astfel la viitoarele proiecte ale grădiniței.

Decorațiuni din frunze uscate, desene, căsuțe din boabe de porumb sau semințe, coșulețe, castane, nuci sau conuri și crenguțe de brad, flori din hârtie, borcane frumos ornamentate, lumânărele sau aranjamente întruchipând mici grădini de jucărie, bostani sculptați în formă de căsuță sau impresionante personaje din materiale reciclabile – toate au colorat și înveselit atmosfera grădiniței, pentru câteva ore.

Vă felicit pentru că ați muncit alături de copiii dumneavoastră, ceea ce este mare lucru...! Am luat de la străini tot ce a fost mai rău, la început, dar pentru mine a fost o încântare să constat că, în ultima perioadă, învățăm și lucrurile bune. Am început să învățăm, de pildă, să ne jucăm cu copiii noștri și să-i ascultăm... Vă felicit încă o dată pentru tot ce ați făcut și pentru lucrările extraordinare care ne-au impresionat și ne-au uimit...”, li s-a adresat părinților Viorica Farcaș, directoarea grădiniței. 

Consilierul educativ Antoneta Oruna, organizatoarea activității, a explicat pentru Bistrițeanul.ro că asemenea activități se derulează în grădinița „Rază de Soare” încă de acum doi ani: „Proiectul se numește „Joacă-te cu mine” și presupune ca toate activitățile să se desfășoare între părinți și copii. Noi, educatoarele, am avut rolul de a-i învăța pe părinți cum să se joace cu copiii lor, să petreacă timp cu ei – nu neapărat cantitativ, ci mai ales calitativ... Intenționăm ca, din acest an, să propunem proiectul și în Calendarul activităților educative județene, mizând pe experiența celor doi ani din urmă...”, a mai precizat Antoneta Oruna, adăugând că Bazarul toamnei – expoziția cu vânzare organizată în grădiniță în cursul zilei de joi a fost prima activitate a proiectului din acest an.

Exponatele au fost realizate de părinți, cu ajutorul copiilor, iar fondurile obținute din vânzarea minunatelor creații vor completa finanțarea grădiniței și vor fi folosite în implementarea viitoarelor etape ale proiectului.

Am avut parte de surprize deosebite. Anul trecut, de pildă, am organizat prima serbare de Crăciun în care am distribuit roluri și părinților. Părinții au pregătit mici colinde, poezii sau scenete cu datini și obiceiuri legate de Crăciun. Cea mai reușită activitate s-a derulat în martie, la serbarea Mărțișorului, când mămicile s-au costumat efectiv în personaje din povești și au interpretat câte un mic rol. Copiii au fost spectatorii – de această dată, iar părinții au înțeles cum e să fii stresat și emoționat la serbare, cum e să mai uiți câte un vers, au conștientizat probabil și câtă muncă este din partea lor... A fost cu adevărat o provocare pentru ei...”, a mai spus Antoneta Oruna, adăugând că părinții și educatoarele grădiniței vor mai organiza un bazar și anul viitor, de Mărțișor – când pregătesc tuturor o surpriză deosebită.

8819 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro