Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  53 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO. Un om moare cu adevărat când nu-şi mai aminteşte nimeni de el. Coşbuc – mai viu ca oricând

16/09/2016 15:08:23 Ioana BRADEA  
Toată lumea bună a oraşului şi-a dat întâlnire azi, la orele prânzului, la Centrul Cultural Dacia, pentru a-l omagia pe George Coşbuc. „Un om moare cu adevărat atunci când nimeni nu-şi mai aminteşte de el... George Coşbuc este mai viu şi mai prezent ca oricând în aceste zile”, a remarcat Emil Moldovan, preşedintele CJ.

Sala „Valeria Peter Predescu” din Centrul Cultural Dacia a fost plină azi din nou cu prilejul manifestărilor dedicate celor 150 de ani de la naşterea poetului „George Coşbuc”.

Un om moare cu adevărat atunci când nimeni nu-şi mai aminteşte de el... George Coşbuc este mai viu şi mai prezent ca oricând în aceste zile şi, cu ghilimele de rigoare, şi voi sunteţi «vinovaţi pentru asta», a spus Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Județean, în deschiderea colocviului, presărându-şi discursul cu versuri celebre din poetul aniversat.

Politicieni, autorităţi locale şi judeţene, preoţi, scriitori, istorici şi alte personalităţi ale vieţii culturale din judeţ George Coșbuc ieri, azi, mâine. Viața și opera – pe scena Centrului Cultural Dacia aflându-se azi ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț, PS Varlaam Ploieșteanul (episcop-vicar patriarhal), președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj-Napoca, dar şi redactorii revistei România Literară – Alex Ștefănescu, Mihai Zamfir, Gabriel Dimisianu, Ion Pop, Aurel Rău, Irina Petraș, Adrian Popescu, Gabriel Chifu, Sorin Lavric, Răzvan Voncu, Daniel Cristea-Enache, Simona Vasilache.

Printre invitaţi s-a numărat şi Mihai Scridon – fiul lui Gavril Scridon celebrul profesor universitar originar din Feldru, care a profesat la Cluj şi Budapesta şi căruia îi datorăm cele mai frumoase pagini despre Sîngeorz-Băi – dar şi un prim volum cu care profesorul a debutat – dedicat vieţii şi operei lui Coşbuc.

Dacă ÎPS Andrei a rostit un cuvânt duhovnicesc şi sentimental la adresa evenimentului („Ne bucurăm din cale-afară că bistriţenii au organizat această comemorare academică, comemorarea liturgică urmând să aibă loc marţi, de ziua de naştere a lui Coşbuc, chiar în satul natal al poetului”) – PS Varlaam Ploieşteanul s-a referit la importanţa liricii creştine a lui Coşbuc.

Criticul Nicolae Manolescu s-a arătat impresionat de Biblioteca Judeţeană, afirmând că este impresionant tot ce se întâmplă acolo, dar şi de Spitalul Judeţean de Urgenţă pe care l-a vizitat în această dimineaţă. Manolescu s-a arătat uimit şi încântat de numărul mare de spectatori prezenţi, între care şi foarte mulţi tineri, amintind că George Coşbuc este mai degrabă un poet citat şi recitat, decât un poet citit.

Un element care l-a ţinut departe de noi a fost şi acela că George Coşbuc a fost declarat primul cântăreţ al satului românesc - însă puţini dintre cei de azi mai au legături cu lumea satului, cu viaţa de la ţară, iar generaţiile mai tinere, de după '90, crescute în plină epocă a globalizării nu mai au acces, pe calea inimii, la elementele din poezia lui Coşbuc – a mai spus criticul Nicolae Manolescu.

2228 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro