Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  97 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Turişti din Italia şi Germania – la cursul de broderie săsească de la Casa Argintarului

03/08/2016 09:09:31 Ioana BRADEA  
„Sunt stabilită în Italia de 13 ani, am venit la Bistriţa să-mi văd părinţii împreună cu fetele mele, am trecut pe la Casa Argintarului, încercând să le arăt fetelor un strop din istoria oraşului meu natal şi am descoperit-o pe doamna Pleniceanu. Am rugat-o să ne dea voie să participăm şi noi”, ne-a povestit mama Graziei Cacioppo.

Lucrări de broderie realizate de 18 eleve de diferite vârste în cadrul Şcolii de vară organizate de Muzeul Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt expuse şi pot fi admirate la Casa Argintarului.

Vernisajul expoziţiei a avut loc ieri seară, iar muzeograful Elena Pleniceanu, coordonatorul Atelierului de Broderie săsească, a povestit pentru Bistriţeanul.ro că printre elevele care şi-au petrecut vacanţa la Muzeu s-au aflat şi 3 sau 4 fetiţe care au participat şi anul trecut la Şcoala de Vară.

Aceasta nu a fost însă singura surpriză plăcută în ceea ce priveşte participanţii la atelier: „A venit, la un moment dat, un grup mare de turişti din Germania care doreau să viziteze Casa Argintarului. Patru dintre copii au insistat să stea alături de noi să participe la lecţiile de broderie, a fost o încântare şi pentru noi, era inclusiv un băiat printre ei. Nu au reuşit să termine lucrările în cele câteva ore cât au petrecut brodând cu noi, însă le-am finalizat noi lucrările şi le-am trecut numele alături”, a povestit Elena Pleniceanu pentru Bistriţeanul.ro.

O situaţie similară s-a petrecut şi cu o bistriţeancă stabilită în Italia de 13 ani şi sosită în concediu cu cele trei fete, de 1, 7 şi 11 ani: „Am venit să-mi vizitez părinţii, am trecut întâmplător pe la Casa Argintarului, încercând să le arăt fetelor puţin din istoria oraşului meu natal şi am descoperit-o pe doamna Pleniceanu. Am rugat-o să le dea voie să participe şi fetele de 7 şi 11 ani, chiar dacă nu ne-am înscris de la început. A fost o experienţă extraordinară, ele nici nu ştiau româneşte, abia din acest an le-am dus la cursuri de limbă şi cultură română, aici au început să lege câteva cuvinte, să prindă curaj şi să vorbească, şi-au făcut şi prieteni, ne-a plăcut foarte mult”, a mai spus bistriţeanca.

„Am încercat să realizăm broderie săsească, dar pe parcurs am denaturat puţin cursul lucrurilor şi le-am dat frâu liber fetelor să-şi aleagă ce model vor, ce culoare sau aţă doresc, tocmai ca să nu se plictisească, să nu li se pară demersul prea dificil... Au fost toate fetele consecvente şi harnice. Le mulţumesc pentru această hărnicie şi pentru implicare...”, a mai spus Elena Pleniceanu.

Piese de decor pictate de Silvia Ţogorean, dar şi imagini de arhivă puse la dispoziţie de filatelistul şi colecţionarul Mircea Calu – completează frumuseţea şi delicateţea expoziţiei deschise la Centrul German de pe Dornei.

1783 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro