Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  54 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Trepte de lumină, cuvinte care zidesc, muzica sferelor şi spaţiul rugăciunii. La Bistriţa

16/09/2017 14:41:41 Ioana BRADEA  
Este o creatoare atât de energică şi dinamică, a impresionat la Herina cu steagurile ei medievale imaginare, a dat dovadă de profesionalism şi graţie experimentând vopsitul textilelor cu coloranţi naturali, alături de studenţi, la Bistriţa, iar acum ne oferă crâmpeie din învelişul gândurilor, muzica sferelor, spaţiul rugăciunii şi Trepte de lumină.

Pe simezele Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, în secţia de artă contemporană vă aşteaptă câteva zeci de lucrări cu totul deosebite, aparţinând artistei Daniela Frumuşeanu, o creatoare atât de energică şi dinamică, după cum a definit-o directorul muzeului, Corneliu Gaiu, amintind de expoziţia ei de la Herina cu steagurile medievale imaginare, dar şi de profesionalismul, energia şi graţia cu care artista s-a implicat acum doi ani în experimentul cu studenţii, învăţându-i cum se vopsesc textilele cu coloranţi naturali.

Lumea antichităţii ne-a învăţat că perfecţiunea unei sfere, în mişcarea ei, emană o anumită muzică pe care putem s-o simţim dacă suntem în consonanţă cu universul şi poate că armonia este măsura unei asemenea arte precum cea abordată în tema Muzicii Sferelor. Într-o zi de sărbătoare ca cea de azi, este plăcut pentru fiecare din noi să ne apropiem de acea nuanţă spirituală pe care arta textilă, îmbinată cu celelalte arte, le poate stârni în interiorul nostru... Este spectaculos că avem acum pretextul care să ne permită o redescoperire a valorilor pe care le-am avut cândva...”, a remarcat istoricul de artă Vasile Duda, cu prilejul inaugurării expoziţiei.

Vizibil emoţionată, artista Daniela Frumuşeanu a mărturisit cu lacrimi în ochi faptul că este cea mai reuşită dintre expoziţiile sale personale, graţie organizatorilor, cărora le-a mulţumit, recunoscând că inclusiv panotarea şi organizarea unei expoziţii este un act de creaţie, şi că lucrările pot fi pur şi simplu „omorâte” sau ciuntite în sensul lor artistic, atunci când nu sunt tratate şi puse în lumină corespunzător.

Este vorba despre lucrări realizate pe parcursul mai multor ani, reprezentând un palier tematic, formal şi conceptual divers. Cărţile-obiect încearcă să construiască un dialog metaforic cu valoare simbolică, împreună cu obiectul textil, panoul decorativ sau instalaţia artistică.

Numitorul comun al acestora este introspecţia în domeniul suprasensibilului sau zona întrebărilor existenţiale. Pentru o bună înţelegere a mesajul ideatic, denumirile lucrărilor sunt edificatoare: Învelişul gândurilor, Între bine şi rău, Muzica Sferelor, Spaţiul rugăciunii, Răspunsuri în aşteptare, Regenerare, Apele Timpului, Trepte de lumină, Succesiunea clipelor, Atingerea Focului, Cuvinte care zidesc, Matricea, Spaţiu alchimic... 

Compoziţiile reflectă abordări ale realităţii interioare sau exterioare, a căror rezolvări plastice sunt – de cele mai multe ori – de factură abstractă, iar limbajul utilizat vizează preponderent mediul textil contemporan, fără a fi lipsit de transpuneri plastice specifice graficii sau picturii. Intregul dezvăluit de artista autoare este impresionant completat de lucrările altor doi artişti invitaţi – Joanne Luongo (S.U.A.) şi Zuzu Caratănase (România).

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi Asociaţia Femeilor Universitare, sponsor fiind Keia.

2789 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro