Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  63 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Toți actorii din Hollywood își doresc să fie în locul lui, la Bistrița...!

31/10/2017 11:26:42 Ioana BRADEA  
„ Se va spune: familist convins, coleric, indiferent la soarta animalelor. Un bărbat arogant care intra la Plan B, profesor fără îndoială iubit, o pacoste dacă începeai să vorbești în contradictoriu despre literatură (...) Se va spune: în cele din urmă soția l-a părăsit. El n-a plecat din Bistritz: ”

„  bărbatul de 40 de ani mirosind a cafea

fostul golgeter al Minerului Rebra

proful cool de socio-umane

diversionistul (un pessoa pe dos)

băiețelul de pe carpetă

gras și bine crescut

culegând flori la marginea prăpastiei

poetul porno

vocalistul de la The Toader   

Versurile de mai sus îi aparțin poetului Dan Coman, revenit – după 10 ani de liniște – cu un volum de versuri spectaculos, răscolitor până în măduva oaselor, care se poate citi în câteva ore de seară, într-o bucătărie slab luminată, cu o unghie scormonind sălbatic în talpa piciorului strâns sub bărbie, care se poate visa apoi până dimineața – pentru a încerca apoi inutil să te desprinzi din vraja sau viziunile abrupte, strâmbe, plouate, plictisite, sleite și răscolitoare ale unei Bistrițe pe care n-ai fi bănuit-o astfel...

Este vorba despre volumul „Insectarul Coman”, publicat chiar în această lună, la Editura Charmides din Bistrița, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, și care se găsește deocamdată la Sinagogă, urmând să apară și în librării de săptămâna viitoare.

Volumul a fost prezentat recent la Iași, la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere unde Dan Coman a fost invitat să participe la câteva întâlniri cu liceenii și să susțină câteva lecturi publice.

În Noaptea Albă a Poeziei, Dan Coman a și citit câteva poeme din Insectarul Coman – dedicate elevilor din „Spiru Haret” care au venit să-l asculte. 50 de exemplare din volum s-au „topit” ca pâinea caldă cu prilejul unei întâlniri de pomină, iar moderatorul Radu Vancu, după ce i-a asociat cam pe fiecare poet prezent la Iași cu câte un actor renumit – l-a prezentat și pe poetul din Bistrița, mai în glumă, mai în serios, afirmând că toți actorii de la Hollywood își doresc să fie Dan Coman.

Dan Coman a povestit, într-un interviu pentru adevărul.ro, despre revenirea la poezie, după 10 ani în care a scris trei volume de proză, despre Bistrița și festivalul Poezia e la Bistrița.   

În ceea ce priveşte titlul, m-am gândit foarte mult, am avut mai multe variante şi până la urmă, am aplicat  o strategie pe care am auzit-o prima dată la Daniel Bănulescu care, când povesteam odată cu el, apropo de titluri, zicea „când îmi vine în minte un titlu pe care nu l-ai pune sau care ţi se pare absolut aberant, ăla trebuie pus”. Şi exact asta am făcut eu în ultima clipă. Insectarul Coman” este un pseudo-insectar de fapt. Este vorba despre a pune secvenţe din viaţa unui om de 40 de ani, de a le prinde în bolduri. De aici acest insectar Coman”, a mai povestit poetul.

5664 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro