Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Surpriză, în fața Primăriei din Sîngeorz-Băi! „Încă un pas spre civilizație...”

28/10/2017 09:07:41 Ioana BRADEA  
„Cine oare a făcut cinste mai mare neamului românesc decât aceste personalități? Oricâtă cultură ai avea – multă sau puțină – nu poți să treci indiferent pe lângă ele...!”. Este încă un pas spre civilizație şi un îndemn că marile personalități ale țării nu pot fi uitate. Există viață şi după moarte? Răspunsul se află, de astă dată, la Sîngeorz-Băi:

Primăria Sîngeorz Băi a inaugurat o expoziție în aer liber a sculptorului Darius Hulea, cel mai promițător artist plastic al României, aşa cum a declarat criticul de artă Mircea Oliv. În fața primăriei din oraş au fost expuse sculpturi ale unor mari personalități ale României, două dintre acestea fiind emblematice pentru județul Bistrița-Năsăud: Liviu Rebreanu şi George Coşbuc.

Vernisajul expoziției în aer liber, intitulată „Semnul de pe față”, are conform lui Darius Hulea emblema unor trăsături omeneşti individuale: „Nasul, gura, ochii spun multe despre un om. Având în vedere personalitatea fiecărui personaj reprezentat în lucrările mele, am căutat să surprind sufletul fiecăruia”.

Lucrările lui Darius Hulea pot fi admirate în fața primăriei din Sângeorz-Băi timp de o lună – acestea reprezentându-i pe Liviu Rebreanu şi George Coşbuc, pe majestatea sa Regele Mihai, Lucian Blaga, Mihail Sadoveanu, Nicolae Iorga, Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Regina Ana, George Enescu și sculptorii Dumitru Paciurea, Constantin Brâncuşi şi Frederick Storck.

Cine oare a făcut cinste mai mare neamului românesc decât aceste personalități...? Cine a dus cultura română la nivele mai înalte decât aceste personalități? Cu arta lui, Darius Hulea desenează practic chipurile acestor personaje. Oricâtă cultură ai avea – multă sau puțină – nu poți să treci indiferent pe lângă ele... Am încredere în viitorul de artist al lui Darius Hulea și știu sigur că drumul lui va depăși granițele României, pentru că iubește să facă lucruri frumoase. Gândiți-vă că mai întâi își construiește în suflet și în minte aceste portrete, nu toarnă peste mulaje de ghips, ci pur și simplu intră atât de mult în firea celor pe care îi surprinde aici încât reușește să construiască portretul lor de aer în jurul acestor structuri metalice...”, a remarcat criticul de artă Oliv Mircea, la vernisajul expoziției.

În ciuda unui timp mohorât, prezența a numeroşi iubitori de frumos din Sîngeorz Băi a relevat încă o dată faptul că în oraşul nostru arta are rolul ei civic, fapt menționat şi în discursul artistului, dar şi în cel al primarului Traian Ogâgău sau al criticului de artă Oliv Mircea.

„Totul începe de la o sârmă de 50-60 cm. Apoi, puțin talent şi multă muncă”, a spus modest Darius Hulea, fost bursier Erasmus, câştigător al premiului „Grigore Bradea”, dar și al celei mai înalte distincții acordate de Uniunea Artiștilor Plastici din România, anul trecut.

Arta plastică are tradiție în Sîngeorz Băi, oraş renumit pentru taberele de creație şi pentru operele lăsate moştenire oraşului, multe dintre acestea fiind în atenția primăriei pentru a fi repuse atenției publicului, după mulți ani în care au fost lăsate în paragină. Expoziția lui Darius Hulea este încă un pas spre civilizație şi un îndemn că marile personalități ale țării nu pot fi uitate. Există viață şi după moarte? Memoria marilor români trăieşte în sufletul tuturor. Darius Hulea ne-a mai dat un îndemn. Mulțumim...”, a precizat primarul Traian Ogâgău cu prilejul acestui eveniment.

11277 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro