Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Spectaculoase trenulețe în valoare de zeci de mii de euro, de admirat la Muzeul Județean

26/03/2018 15:55:31 Ioana BRADEA  
„Căi ferate bistrițene” se intitulează expoziția inaugurată azi, la prânz, în Bistrița. Spectaculoase trenulețe din diferite epoci, între care și un Orient Expres din care doar un vagon costă aproximativ 500 de euro, traversează tuneluri, câmpii, dealuri sau stații de căi ferate și pot fi admirate, până sâmbătă, la Muzeul Județean.

Andrei Horneț are 45 de ani, a venit tocmai din București să participe cu exponatele sale la evenimentul din Bistrița, și recunoaște că nu are nicio legătură cu CFR-ul și nici nu a lucrat vreodată în domeniu. „Este o pasiune care datează de prin 1979... De profesie sunt inginer și economist. Mi-e greu să estimez cam ce valoare au exponatele mele, este o investiție de lungă, lungă durată – unele modele sunt unicat, foarte puține sunt făcute de CFR, sunt create sau transformate din alte piese...”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Andrei Horneț, unul dintre expozanți.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Consiliului Județean, în parteneriat cu DAR Association, Cenafer Instruire Feroviară și Muzeul CFR, propun publicului bistrițean o expozitie de fotografie și machete cu trenulețe funcționale. Este prima expoziție dedicată „căilor ferate spectaculoase din România” și din Bistrița și cuprinde impresionante scene de viață din care nu lipsesc omuleți minusculi, mașinuțe, mecanici care își repară autovehiculele, diferite obiecte de mobilier urban, stații de încărcare, tiruri – toate construite în ani de zile de muncă.

Acestea pot fi admirate la muzeu și dezvăluie publicului o impresionantă pagină de istorie tehnică. Biletul costă 10 lei, iar programările se fac la telefonul 0740.01.59.97 (muzeograf Alina Lehaci).

Pregătirea evenimentului a durat cam două luni de zile, unii dintre prietenii care au venit cu exponate lucrează în străinătate, alții la privat, a fost dificil să ne coordonăm timpul și să venim la Bistrița 6 dintre noi. Din echipă mai fac parte încă vreo 14 oameni... Este o expoziție mult mai amplă, care se poate întinde și pe 80 de metri... La Cluj, acum doi ani, am reușit să realizăm o dioramă de 61 de metri...”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Cristian Brutaru, reprezentantul Asociației DAR.

Sunt jucării pentru copii mai mari, și sunt cam costisitoare, ce-i drept... Cea mai ieftină locomotivă de aici ajunge la 2.000 de lei, iar un vagon, în funcție de epocă și formă poate să ajungă la prețuri între 2.500 – 4.000 de lei. Un singur vagon din Orientul Expres care este expus și la Bistrița costă 500 de euro, pentru că nu sunt realizate în țară, iar o dioramă de o dimensiune precum cea de aici este cotată, pe site-urile de specialitate din străinătate la o valoare de 20 - 30.000 de euro, fără exponate...”, a mai spus Cristian Brutaru.

2246 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro