Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Spectacol de lumină şi culoare, acompaniat cu muzică în Centrul Istoric! VEZI cum arată noile fântâni arteziene

12/04/2016 20:55:43 Andreea BOJOR  
Cinci fântâni arteziene au fost amenajate în Centrul Istoric, iar în această seară primarul Ovidiu Creţu a făcut o plimbare pentru a le admira. Este mândru de rezultate şi convins că şi bistriţenilor le plac noile fântâni arteziene dotate cu jeturi de apă colorată şi una dintre ele chiar şi cu muzică. VEZI cum arată:

Aşa cum s-a promis încă de la începutul lucrărilor de modernizare din Centrul Istoric, au fost amenajate cinci fântâni arteziene, toate în forme diferite, cu jeturi de apă colorată, iar una dintre ele are chiar şi muzică. Una dintre fântânile arteziene se află în apropiere de azilul de bătrâni, pe strada Mihail Kogălniceanu. A fost amplasată în continuarea monumentului Exodului saşilor şi are jeturi de apă ce funcţionează pe baza unui senzor de mişcare.

O altă fântână arteziană a fost amenajată pe pasajul XI, cel care face legătura între străzile Titulescu şi Mihail Kogălniceanu, iar despre aceasta primarul Ovidiu Creţu crede că va fi preferată de îndrăgostiţii care vor vrea să facă o plimbare romantică şi să poposească într-un loc frumos.

Spectaculoasă şi extrem de admirată este şi fântâna arteziană din faţa Palatului Culturii. Jeturile de apă, colorate cu verde, albastru, roşu sau galben, pornesc chiar din pământ şi ajung la o înălţime de 40-50 de centimetri deasupra solului. Nimeni nu trece pe lângă această fântână arteziană fără să se oprească măcar pentru câteva clipe şi să o admire.

Preferata primarului Ovidiu Creţu este fântâna arteziană din Piaţa Mică. Aceasta este de asemenea dotată cu jeturi de apă colorată, dar are în plus un element care la celelalte nu poate fi întâlnit: muzică. Primarul Ovidiu Creţu a precizat că deocamdată pe listă sunt doar muzică clasică, dar nu exclude nici varianta muzicii medievale.

Cea de-a cincea fântână arteziană se află pe pietonalul Liviu Rebreanu şi are în mijloc o machetă cu Cetatea Bistriţei. De asemenea, pe margini au fost puse placaje din lemn pentru ca trecătorii care vor să se odihnească şi să admire fântâna arteziană să poată sta.

Amenajarea celor cinci fântâni arteziene face parte din proiectul de modernizare a Centrului Istoric, investiţie pentru care municipalitatea a plătit unei firme din Cluj 10 milioane de euro (44 de milioane de lei).

Pe lângă fântânile arteziene, din aceşti bani, au fost reabilitate o parte din pasaje, au fost montate ceasuri stradale, pavaje din piatră cubică, bănci, un ceas solar, machete cu Cetatea Medievală, două statui ale primului fotograf al Bistriţei şi ale unui celebru fierar, a fost montat un centru de informare turistică pe pietonal şi chiar şi câteva socluri (pe strada Gheorghe Şincai) pe care au fost scrise informaţii despre breslele pe care le-a avut Bistriţa. 

3321 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro