Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: ...şi pianul fusese arestat...

09/07/2017 09:05:58 Ioana BRADEA  
În ziua a şaptea zi, mama a învăţat să foloseasă Facebookul. Am aflat că dacă pui gaz lacrimogen în găleţi umplute pe jumătate şi le acoperi cu pături ude nu vor sări în aer. Tata s-a alăturat protestelor. Am auzit un recital de pian undeva lângă monumentul Republicii, pentru ca mai târziu să aflăm că şi pianul fusese arestat...

În ziua a şaptesprezecea mamele au format un lanţ uman în jurul Parcului.

În ziua a optsprezecea am făcut din Hotel Divan adăpostul nostru.

După care am încetat să mai numărăm zilele.

Ziua lucram, iar noaptea mergeam la proteste.

Cursul valutar era în sădere, dolarul în creştere.

În Brazilia, în Bulgaria, în Egipt,

ceva se întâmpla.

În fotografii, mâinile mele par două frunze.

Fragmentele de mai sus fac parte din poemul Jurnalele Rezistenţei – publicat în volumul Enciclopedia lucrurilor uitate – aparţinându-i poetului turc Gökçenur Çelebioğlu, invitat ieri seară să citească la Sinagoga din Bistriţa, şi care a povestit că poemul vorbeşte despre nişte proteste de acum patru ani, din Turcia, similare cu cele petrecute în România, la începutul lui februarie.

Cea de-a treia seară a Festivalului Poezia e la Bistriţa a debutat la Sinagoga din Bistrița cu un recital al muzicienilor de la Trigon din Republica Moldova – cu Anatol Ștefăneț (violă), Vali Boghean (saxofon), Dorel Burlacu (pian) şi Gari Tverdohleb (percuție) – care au electrizat atmosfera, fiind apaludaţi călduros în finalul recitalului.

Pe scenă au urcat apoi Gökçenur Çelebioğlu (Turcia) şi Livia Ștefan (un fel de Lady Gaga a poeziei româneşti contemporane, după cum a prezentat-o Dan Coman), care a reuşit să-şi uimească publicul cu câteva fragmente din Lolita 32, apărut la Casa de Editură Max Blecher, dar şi dintr-un volum în curs de apariţie, Hotel Tanato:

Seara a continuat cu lectura poetului spaniol Pablo García Casado, cu lectura poetei Lies Van Gasse (Belgia) şi a lui Alexandru Vakulovski (Republica Moldova).

Ultimul care a citit din creaţiile sale pe scena Sinagogii a fost poetul maghiar Dènes Krusovszky, după care pe scenă au urcat din nou moldovenii de la Trigon.

Poezia e la Bistriţa se încheie astăzi, cu o dezbatere şi un concert. La restaurant Rapsodia începând cu ora 11:30 va avea loc un dialog referitor la editurile și revistele de poezie contemporană, moderatori fiind Marin Mălaicu-Hondrari, Dan Coman şi Ion Mureșan.

Editori, antologatori, redactori, traducători și jurnaliști culturali vor prezenta noile colecții ale editurilor Charmides, Nemira și revistele ALECART, Haemus şi Infinitezimal, dezbaterea fiind organizată în parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistrița.

Festivalul se va încheia la Sinagogă, astă-seară, cu un concert susţinut de ArgEnTango, de la ora 19:00, când pe scenă vor urca Analia Selis (voce), Răzvan Suma (violoncel), Mariano Castro (pian), Omar Massa (bandoneon) şi Rafael Butaru (vioară).

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro