Colegi, prieteni, părinţi şi bunici au urmărit cu lacrimi în ochi ceremonia de absolvire a celor 210 liceeni, în ultima lor festivitate de premiere în cadrul Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. „Nu uitaţi că pe lângă aripi, aveţi şi rădăcini. Să nu plecaţi prea departe, iar după facultate să veniţi înapoi. Pentru că avem nevoie de voi...!”
„Încercăm, în Colegiul Naţional «Liviu Rebreanu» mai ales să deschidem minţile elevilor. Să le deschidem către idei măreţe, către colegi şi profesori – atâta cât ne permit ei... Pentru a fi capabili să admire, să se bucure de frumos şi să-şi dorească să realizeze mai mult...”, a început Susana Gălăţan, directoarea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, discursul în cadrul ceremoniei de absolvire a 210 tineri din promoţia 2013 – 2017.
Dacă în anii trecuţi acest eveniment debuta cu un marş al elevilor pe pietonal şi prin centrul oraşului - din cauza ploii de azi, marşul a fost scurtat şi a început din faţa Palatului Culturii.
La Sala Polivalentă, elevii absolvenţi au fost invitaţi să-şi ocupe locurile pe scaunele special amenajate pentru ceremonie, pe clase, pe acordurile melodiei devenite imnul colegiului, o melodie compusă de unul dintre rebreniştii celebri – Flavius Buzilă, după care s-a intonat imnul de stat şi imnul „Gaudeamus Igitur”.
Directoarea Susana Gălăţan le-a vorbit apoi elevilor despre exemplul lui Steve Jobs care a ştiut să profite de un curs de caligrafie, în ciuda aparentei inutilităţi, aplicându-l în construcţia primului MacIntosh, dar şi despre aripile necesare şi rădăcinile care nu trebuie ignorate în acest nou drum pe care absolvenţii pornesc. „Nu uitaţi că, pe lângă aripi, dragii mei, aveţi şi rădăcini. Aveţi rădăcinile la Bistriţa. Vă rog să vă amintiţi acest lucru, de oraşul nostru liniştit, de părinţii voştri, de Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” şi să vă întoarceţi aici. Să nu plecaţi prea departe, iar după facultate să veniţi înapoi. Pentru că avem nevoie de voi...!”, le-a mai spus Susana Gălăţan.
„Am încredere că în fiecare dintre voi a fost sădită şi cultivată dorinţa de şti mai mult, de a face lucrurile foarte bine, dacă nu chiar perfect. A face un lucru bine este primul pas spre succes, însă o medie mare nu vă asigură întotdeauna şi succesul... Căutaţi în continuare, până în momentul în care inima vă va spune că aţi descoperit ceea ce vă place... Nu am predat la niciuna din cele şase clase a XII-a ale Colegiului Naţional «Liviu Rebreanu», dar vă cunosc pe mulţi dintre voi – pe unii după nume, pe alţii după performanţe, pe cei mai mulţi după zâmbetul care v-a însoţit salutul atunci când ne-am intersectat pe coridoarele şcolii...”, a remarcat directoarea colegiului, amintind şi de realizările fostului director, Constantin Rus, căruia i se datorează, într-o bună măsură, faptul că acum Colegiul Naţional «Liviu Rebreanu» are unul dintre cele mai frumoase campusuri din ţară.
La fel de emoţionant au vorbit şi directoarele adjuncte ale colegiului – Doina Manta şi Violeta Griga, care a subliniat că nu este deloc întâmplător faptul că o asemenea ceremonie are loc tocmai într-o zi de mare sărbătoare – Ziua Eroilor, dar şi Înălţarea Domnului, ea povestind, cu lacrimi în ochi, despre cei 14 absolvenţi ai secţiei de germană pe care i-a cunoscut şi îndrumat încă din clasa a VI-a, care s-au implicat într-o mulţime de activităţi de voluntariat ale Forumului German sau ale comunităţii de saşi şi ale autorităţilor locale.
De altfel, după ce s-a încheiat premierea celor mai buni elevi din fiecare clasă, chiar una dintre absolventele secţiei de germană – Eliza Anca Mic (recent premiată şi la concursul de literatură „Doru Pruteanu” desfăşurat zilele trecute la Sîngeorz-Băi) a fost aleasă şefa de promoţie a colegiului. Ca în fiecare an, în final absolvenţii clasei a XII-a au făcut schimb de ştafetă, predând cheia celor din clasa a XI-a, evenimentul încheindu-se cu puţin timp în urmă, după la fel de emoţionantele sesiuni de fotografii.
12559 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.