Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Prin ce carte v-ar plăcea să hoinăriţi, la o adică...?

26/09/2016 14:06:27 Ioana BRADEA  
Ultimul episod al Festivalului Internaţional de Literatură şi Lectură s-a încheiat ieri seară, la Bistriţa, în Plan B Cafe – cu o adevărată provocare pentru spectatori: s-au inversat rolurile şi, de această dată scriitorii au fost cei care le-au pus întrebări cititorilor. Răspunsurile au fost savuroase...

Scriitorii Adriana Bittel, Bogdan Munteanu şi Alexandru Uiuiu au fost invitaţii ultimei sesiuni de lecturi şi discuţii ieri seară, în Plan B Cafe acolo unde s-a desfăşurat şi ultimul episod al primei ediţii din Festivalul Internaţional de Literatură şi Lectură.

Adriana Bittel, una dintre cele mai puternice voci ale literaturii române contemporane, redactor, până în 2010 la România literară, a debutat cu volumul de proză scurtă Lucruri într-un pod albastru (Editura Cartea Românească, 1980) şi autoare, între altele, a cărţilor Somnul după naştere (proză scurtă, Editura Cartea Românească, 1984), Iulia în iulie (proză scurtă, Editura Eminescu, 1986), Fototeca. Temă cu variaţiuni (Editura Cartea Românească, 1989), Întâlnire la Paris. Unsprezece povestiri (Editura Compania, 2001, Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Premiul ASPRO). La Bistriţa a citit din volumul Cum încărunţeşte o blondă. Povestiri, apărut anul trecut la Editura Humanitas.

Bogdan Munteanu din Timişoara, a publicat două volume de povestiri (Vals pe fire de păianjen, 2010, şi Bine te-am rătăcit, Incognito!, 2011), a publicat proză în reviste precum Dilema veche, Orizont, Luceafărul, Zona literară, Tiuk, Subcapitol, etc.) şi antologii (Cele mai frumoase proze ale anului, Editura Adenium, 2014), Cărţi, filme, muzici şi alte distracţii din comunism la Editura Polirom, 2014, sau Prietenii despre care nu mai ştii nimic, Brumar, 2012 ).

În 2013 a coordonat, alături de Marius Aldea, proiectul Scriitorii sunt pe Facebook, care a câştigat premiul pentru cea mai bună campanie de PR/Marketing/CSR la Gala Industriei de Carte din Romania, editia a III-a. Ieri seară, la Bistriţa a citit din volumul „Ai uitat să râzi” – volum pubicat la Nemira, în acest an, în martie şi deja epuizat din stoc:

Prozatorul Alexandru Uiuiu, doctor al UBB, catedra de Filosofie sistematică din 2006, autorul volumului Felia amară (proză scurtă, Ed. Euphorion, Sibiu, 1994), Ridicarea în genunchi (roman, Ed. Albatros, 1999), Socrate poetul (prozo-poeme, Ed. Charmides, Bistriţa, 2000), Sfîşierea sau a doua venire (povestiri, Ed. Grinta, 2006) şi a romanului Ţara ascunsă, a citit ieri seară o povestire inedită, amintind şi despre prietenia cu Iustin Panţa şi volumul care va apărea în curând, la Editura Charmides.

Iar dacă până acum, spectatorii erau cei care puneau întrebările la asemenea întâlniri, ieri seară moderatorul Dan Coman a decis să inverseze rolurile şi să ofere scriitorilor ocazia de a le pune întrebări cititorilor lor. Răspunsurile au fost absolut savuroase, pe alocuri, iar spectatorii au dificila misiune de a găsi răspunsul potrivit unor întrebări deloc simple, precum „unde citiţi?”, „unde nu vă place să citiţi?”, „despre ce întâmplare a zilei de azi aţi fi scris, dacă eraţi scriitori?” sau „în ce carte aţi vrea să călătoriţi” (parafrazând o celebră povestire a lui Woody Allen)...

Tot ieri, în Plan B Cafe, a avut loc şi dezbaterea „Cum vindem proza scurtă?” la care au participat Laura Albulescu, Marius Chivu, Simina Diaconu, Dan Pleşa, Bogdan-Alexandru Stănescu, moderator fiind Emanuela Ignăţoiu-Sora.

Prima ediţie a Festivalului Internațional de Literatură și Lectură a fost organizat la Bistriţa de Societatea de Concerte Bistrița, fiind finanţat prin programul ACCES, al Ministerului Culturii. Grafica afişelor aparţine Ilincăi Pop, iar video artist a fost Vlad Rotaru.

2790 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro