Pe acordurile emoţionante ale imnului de stat şi ale imnului „Gaudeamus Igitur”, zeci de studenţi au participat în această dimineaţă la deschiderea unui nou an academic la UBB Extensia Bistriţa. „O veste «proastă» pentru voi: cel puţin aici, la Bistriţa, cursurile încep chiar de azi”, a anunţat profesorul universitar Cornelia Macarie.
După ce preotul protopop Alexandru Vidican a binecuvântat cu o scurtă rugăciune, în această dimineaţă, începutul unui nou an universitar la Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Bistriţa – a luat cuvântul profesorul Mircea Mureşianu, directorul Extensiei, amintind că este vorba despre 571 de studenţi care încep azi cursurile la Bistriţa, în ciuda unui an şcolar auster în care puţin peste 50% dintre elevi şi-au luat examenul de Bacalaureat.
Cei care s-au înscris ulterior la UBB Bistriţa demonstrează că extensia este departe de a fi desfiinţată, atâta vreme cât există solicitări din partea elevilor, fiind vorba chiar şi de o creştere semnificativă a numărului de studenţi la specializări precum Sportul şi Business-ul. Profesorul Mircea Mureşianu le-a urat succes studenţilor în noul an şi i-a rugat, totodată să îndrăznească şi să apeleze cu încredere la profesorii care le stau la dispoziţie, într-o relaţie de totală colaborare, în care nu poate să fie vorba despre o relaţie de tip dascăl-subordonat.
Au mai luat cuvântul prefectul Ovidiu Frenţ, senatorul Dorin Dobra, Ramona Răchişan, reprezentantul UBB Cluj-Napoca şi prodecanul Facultăţii de Business, dar şi Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean care a anunţat că speră ca, începând din anul şcolar 2017-2018 la Bistriţa să existe şi o extensie a Universităţii de Medicină şi Farmacie:
Profesorul univ. dr. Cornelia Macarie i-a anunţat pe studenţi că la Bistriţa cursurile încep imediat după festivitatea de deschidere a noului an universitar, subliniind şi faptul că programul de Administraţie Publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai este cel mai valoros program din acest domeniu, la nivel naţional.
„Ţineţi minte că valoarea unui om nu este dată întotdeauna de talentele sale, ci de caracterul lui. Noi, ca Universitate ne străduim să formăm caractere, pentru ca atunci când veţi avea eşecuri în viaţă, greşeli sau neîmpliniri, să ştiţi cum să le rezolvaţi, graţie unui caracter puternic...”, a mai spus Cornelia Macarie.