Acum 19 ani, o mână de artişti pasionaţi au pus piatra de temelie a unei şcoli din Bistriţa care, de-a lungul timpului, a devenit tot mai mare şi mai performantă. „Suntem o familie mai mică decât altele, dar sănătoasă şi plină de creativitate”, a recunoscut Vasile Duda, directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba”.
„Miza pentru noi este tehnică şi creaţie. Să învăţăm cum se face şi să adăugăm un plus de creativitate faţă de generaţiile precedente”, a explicat Vasile Duda, directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba” cu prilejul vernisajului unei expoziţii intitulate „Maestrul”.
Expoziţia (prima de acest gen) a fost inaugurată ieri seară, în cadrul evenimentului fiind evocată şi perioada de pionierat, de acum 19 ani, când o mână de artişti pasionaţi au pus piatra de temelie a şcolii de arte din Bistriţa şi, cu mult suflet, au reuşit să clădească o şcoală care a devenit tot mai performantă – a mai spus Vasile Duda.
„Cum a fost posibil acest început atunci când neajunsurile erau mari, dar sufletul s-a dovedit mai mare decât neajunsurile – ar putea să ne spună doar cei care au fondat această şcoală. Noi ne-am gândit să le spunem şi un Mulţumesc celor care au avut un rol important în fondarea acestei şcoli, astfel încât eu, în calitate de director interimar al şcolii, împreună cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor, am hotărât să înfiinţăm o distincţie – Bene Merenti i-am spus noi – pentru cei care într-adevăr o merită şi cei care au făcut posibil începutul acestei şcoli”, a mai precizat Vasile Duda.
Cu ajutorul prefectului Ovidiu Frenţ, directorul Vasile Duda a înmânat 6 distincţii Bene Merenti fostului director, Macedon Retegan, fostului inspector de arte plastice Domiţian Barteş, dar şi celor patru profesori din generaţia de aur ai liceului – Doru Brăţan, Adina Mocanu, Marcel Lupşe şi Mircea Mocanu.
Iubitorii de artă din Bistriţa vor avea ocazia să admire lucrările profesorilor de arte plastice şi arhitectură din Bistriţa, pe simezele galeriei de artă de la „Corneliu Baba” fiind expuse lucrări semnate de Marcel Lupşe, Adina Mocanu, Macedon Retegan, Mircea Mocanu, Marian Coman, Radu Hangan, Paul Gal Târziu, Alexandru Şerban, Ioan Runcan, George Ilişiu, Flaviu Ştir, Andrei Popescu, Cristina Trif, Oana Cârlig, Adrian Puţura, Loredana Chiş şi Petra Baciu.