Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  68 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Nu e normal! M-am plimbat ore în şir prin oraş şi nu am găsit niciun nebun...!

21/03/2017 19:49:33 Ioana BRADEA  
Nu neapărat pentru că azi ar fi Ziua Internaţională a Poeziei – ci mai degrabă pentru că Pen Club (cea mai veche şi mai mare organizaţie mondială a scriitorilor) încearcă să-i susţină pe toţi scriitorii aflaţi în închisoare, în diverse ţări, din cauza regimului politic – zeci de tineri au experimentat şi la Bistriţa libertatea de expresie:

Din cuvinte precum extaz, nimic, întuneric, frică, linişte – zeci de elevi din Bistriţa au avut de compus azi texte şi poeme pe care le-au scris pe pereţii galeriei Centrului Judeţean pentru Cultură, conturând astfel o inedită expoziţie de texte.

Nu e normal! M-am plimbat ore în şir prin oraş şi n-am găsit niciun nebun...!”, sau „Eu sunt arta, Eu sunt ce vrei tu să vezi”, „I believe I can fly. Azi e şi o zi însorită, Sufletul meu este albastru, rece şi seamănă cu Parisul” sau „Sufletul meu e roşu, cald şi seamănă cu Bistriţa...” – au fost câteva dintre versurile scrise pe pereţi şi emoţionant completate de mici videoclipuri realizate în zilele Şcolii Altfel.

Nu neapărat pentru că azi ar fi Ziua Internaţională a Poeziei – ci mai degrabă pentru că Pen Club (cea mai veche şi mai mare organizaţie mondială a scriitorilor) încearcă să-i susţină pe toţi scriitorii care – din cauza regimurilor politice din ţările lor – fac detenţie şi sunt închişi pentru simplul fapt că au încercat să vorbească şi să scrie liber despre lumea în care sunt...”, a explicat poetul Dan Coman, coordonatorul atelierului de poezie desfăşurat azi, la Bistriţa.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Pen Club România, la el participând elevi de la mai multe licee şi colegii din Bistriţa.

Intitulat „poeTRY”, acest workshop de scriere creativă s-a bucurat, totodată, şi de prezenţa liceenilor care participă săptămânal la clubul de scriere creativă SubNord - din care s-au desprins, de altfel, câteva dintre cele mai promiţătoare voci ale poeziei româneşti contemporane, precum Alex Văsieş sau Alexandra Turcu.

Au fost înfăţişate colaje, texte, intervenţii grafice, manuscrise – dar şi secvenţe video şi mici videoclipuri realizate de liceenii de la Colegiul „Liviu Rebreanu”, pornind de la mici texte poetice semnate de Mircea Cărtărescu, Dan Sociu, Mircea Ivănescu sau Virgil Mazilescu.

PEN Club România este o asociație de scriitori creată în 1990 în jurul ideilor nobile și umaniste promovate de organizația mondială PEN International. Este cea mai veche și mai mare organizație mondială a scriitorilor, creată în 1921 după Primul război mondial, cu scopul de a întări comunicarea în vederea păcii dintre mânuitorii condeiului din toate țările, cu dorința de a-i susține în lupta lor pentru libertatea cuvântului și pentru drepturile universale ale omului, dar și cu scopul de a-i proteja fizic, juridic și moral pe scriitori împotriva cenzurii, închisorii sau execuției fizice de către regimuri politice tiranice.

Creat de poeta Ana Blandiana în 1990, PEN Club România întrunește în jur de o sută de scriitori români cunoscuți, între care figurează nume importante ale culturii românești actuale precum Andrei Pleșu, Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Gabriela Adameșteanu, Nicolae Manolescu, Mircea Dinescu, Stelian Tănase și mulți alții. 

6506 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro