Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  79 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Nenorocirea tuturor... Dar şi minunea de la Bistriţa

11/06/2017 21:22:56 Ioana BRADEA  
„...Ardea biserica, iar un bătrânel de pe stradă mă îmbrăţişa şi mă întreba cu lacrimi în ochi – unde vor mai învăţa copiii să citească orele?! Eu de la acest turn am învăţat cât e ceasul...!”, a mărturisit preotul Johann Dieter Krauss, la Biserica Evanghelică unde s-au comemorat 9 ani de la incendiu, dar s-a şi celebrat „minunea de la Bistriţa”:

Nu a fost doar nenorocirea comunităţii evanghelice săseşti din oraş, noi suntem o cantitate neglijabilă între timp, a fost nenorocirea tuturor bistriţenilor... Ardea biserica, iar un bătrânel de pe stradă mă îmbrăţişa şi mă întreba cu lacrimi în ochi – Unde vor mai învăţa copiii să citească orele?! Eu de la acest turn am învăţat cât e ceasul...!”, a mărturisit preotul Johann Dieter Krauss astă-seară, la Biserica Evanghelică – plină de bistriţeni sosiţi să participe la comemorarea incendiului care avea să influenţeze definitiv istoria contemporană a oraşului.

Preotul Johann Dieter Krauss a evocat din nou momentele de spaimă în care a aflat de incendiul izbucnit în turn – amintind şi de felul în care s-a pus în mișcare o solidaritate uimitoare pentru care a muțumit „tututor celor care, cu mic cu mare, cu mult sau cu puțin”, au contribuit la restaurarea care a urmat incendiului, dar şi la ceea ce preotul Dieter Krauss a numit „minunea de la Bistrița” – care a început cu faptul că în acea seară nu a suflat vântul, care ar fi putut provoca pagube mult mai mari, și a continuat cu solidaritatea oamenilor după incendiu...

S-a celebrat astă-seară şi solidaritatea care i-a cuprins atunci pe bistriţeni, dar şi frumoasa reconstrucţie care a urmat dramaticului incident – aşa cum au remarcat toţi reprezentanţii cultelor religioase din oraş. Aceştia au recunoscut că incendiul reuşeşte să-i adune an de an, aşa cum nu ne adunam înainte, dar şi să trezească o conştiinţă a oraşului despre care nu bănuiam că există.

Au participat preotul protopop Alexandru Vidican, reprezentând Biserica Ortodoxă Română, preotul greco-catolic Vasile Frişan, Peter Andras de la Oficiul Parohial Reformat, Peter Gered reprezentantul credincioşilor romano-catolici din Bistriţa, Ioan Ardelean, reprezentantul Bisericii Baptiste şi Victor Câmpean, reprezentantul credincioşilor penticostali – primarul Ovidiu Creţu, directorul Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma. După ce feţele bisericeşti au rostit scurte binecuvântări adresate Bistriţei, judeţului şi oamenilor care îl locuiesc – într-o emoţionantă ceremonie devenită deja tradiţie – toţi cei prezenţi au rostit „Tatăl Nostru” în română, maghiară şi germană, ţinându-se de mână.

A urmat un concert vocal-simfonic extraordinar susţinut de corul Orchestra elevilor de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj, corul Viva la Musica al Forumului Democrat German din Cluj şi corul Appassionata al Centrului Cultural Municipal din Bistriţa – dirijorul tuturor fiind apreciatul muzician Francisc Mureşan care a şi prezentat spectatorilor programul serii.

Au fost interpretate două lucrări din Mozart – Ave Verum Corpus şi Misa încoronării la care au participat soliştii Daniela Neamţ-Gilovan (soprană), Iulia Merca (alto), Ioan Mocian (tenor) şi Cristian Hodrea (bas). Seara s-a încheiat cu piesa unui compozitor român, Gheorghe Firea, „Mântuire” – cantată pentru cor şi orchestră.

5566 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro