Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  14 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Mircea Rusu Band s-a reinventat. Trupa a renunţat la comercialul de demult şi s-a apucat de chestii serioase

24/08/2016 22:51:35 Ioana BRADEA  
Câteva zeci de bistriţeni (cam puţini, după cum au mormăit gurile rele) au asistat la un concert anemic susţinut de muzicienii de la Mircea Rusu Band care, după ce au câştigat o uriaşă celebritate cu piese comerciale – au schimbat macazul, devenind maturi, serioşi, blazaţi. Cei de la Cobzality au salvat totuşi situaţia.

Bistriţenii nu s-au înghesuit în prima seară de concerte să inunde centrul istoric, probabil şi pentru că Târgul Mare al Bistriţei a început totuşi în mijlocul săptămânii şi mulţi dintre cetăţenii “serioşi la cap” au de mers mâine dimineaţă la muncă.

Uitând un asemenea amănunt, muzicienii de la Mircea Rusu Band au întârziat aproape o oră, au început spectacolul în jurul orei 21.00 şi au demonstrat – ca într-o celebră piesă de teatru, că orice pariu este posibil, inclusiv cel între Diavol şi Bunul Dumnezeu.

Muzicienii care au făcut senzaţie ani la rândul cu hituri precum “Omul bun şi pomul copt” sau “Iarba verde de acasă” au mai îmbătrânit, pe alocuri, şi au ajuns la concluzii profunde prezentate şi publicului bistriţean: “Vă oferim astă-seară melodii recente, pe care nici măcar noi nu prea le-am ascultat... melodii care poate nu se vor bucura de un mare succes, dar măcar reprezintă semnul maturităţii noastre şi vom fi mulţumiţi că ne-am desăvârşit opera...

Concertul a început cu piese extrem de lente, marcate de lungi pasaje instrumentale, versuri serioase, acorduri melodice complexe, vagi influenţe de folk, a continuat şi cu celebrele hituri mai sus amintite – însă reorchestrate şi interpretate într-un ritm mai lent, mai molcolm şi lipsit complet de vechile accente PDL (presupunând că se poate scăpa vreodată de asemenea accente) şi s-a încheiat, în jurul orei 22, cu un melancolic “Doamne-ajută” rostit convingător de solistul vocal al trupei.

Unii dintre bistriţeni au fost luaţi uşor prin surprindere de o asemenea invitaţie la meditaţie şi sentimente înălţătoare, într-o primă zi de Târg Mare în care se aşteptau la ritmuri cel puţin săltăreţe şi distractive. Alţii au avut impresia că este totuşi vorba de o maturitate tardivă, care nu mai poate rezolva mare lucru din vechea etichetă aplicată muzicienilor.

Din fericire, toată atmosfera s-a înviorat de la sine când pe scenă au apărut cei de la Cobzality – cu un sound electro proaspăt şi alert, cu doi muzicieni din fostul System la butoane şi o solistă cooptată pe parcurs - aceiaşi care au participat şi la Eurovizion alături de Matilda Pascal Cojocăriţa.

4217 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro