Sala s-a dovedit neîncăpătoare, mulți dintre cunoscuții și prietenii invitatului fiind nevoiți să asiste la eveniment în picioare. „Este măsura valorii sale de prozator adevărat... E o luxuriantă prezentare a vieții de familie, iar meritul deosebit al acestei cărți este că reușește să ne înfrumusețeze viața printr-o lectură deosebită.”
După ce în 2016 lansa la Bistrița volumul „Destine şi călătorii”, apărut la Editura Charmides, „un volum impresionant, dedicat călătorilor, un gen de discovery românesc”, după cum îl prezenta Dorel Cosma, managerul Centrului Cultural Municipal, Radu Salvan a revenit la finalul lui 2017 cu o nouă carte, prezentată publicului zilele trecute, la Palatul Culturii.
Sala Conexiuni în care își desfășurară întâlnirile membrii Societății Scriitorilor din Bistrița s-a dovedit neîncăpătoare, mulți dintre cunoscuții și prietenii scriitorului fiind nevoiți să asiste la lansarea cărții în picioare. Directorul Dorel Cosma a deschis seria discursurilor, prezentând cartea „Micul bancher” drept o incitantă incursiune în istoria familiei Giannini, cea care a fondat Bank of America, o impresionantă țesătură de elemente reale combinate cu imaginația autorului care „oferă cititorului pagini interesante și pline de suspans, plimbându-l prin lumea celor bogați și prin farmecul inegalabilului Manhattan. Începutul pare o reîntoarcere la prima carte, autorul invitându-ne să vizităm New York-ul cu farmecul de pe Broadway, Central Park, 5th Avenue, acolo unde românca Alice reușește prin efort, pasiune și calități deosebite să ajungă într-un râvnit post de directoare la Merrill Lynch...”.
„Cred că și pentru autor evenimentul de azi este unul deosebit, pentru că Radu Salvan debutează în mod oficial în rândul scriitorilor Societății Conexiuni. Trebuie să recunosc că ne este prezentată aici o nouă față a lumii, o dimensiune a tehnologiei, dincolo de generația no limit, dincolo de generația Facebook...”, a precizat Menuț Maximinian.
Scriitoarea Elena M. Câmpan a remarcat că Radu Salvan reușește cu această carte să-și dea măsura valorii sale de prozator adevărat, realizând un bun suport pentru un film de succes și impresionând cu o luxuriantă prezentare a vieții familiei Giannini: „Meritul deosebit al acestei cărți este că reușește să ne înfrumusețeze viața printr-o lectură deosebită.”
Au mai vorbit despre cartea „Micul bancher” scriitorul Zorin Diaconescu, dar și poetul Cristian Miloș, în final autorul mărturisind celor prezenți că a scris romanul inspirat de realitatea că trăim într-o lume în care doar banul contează și de faptul că suntem prea ocupați pentru a trăi frumos.
„Am constatat că există un pesimism, o nemulțumire, de la cea stradală, la cea familială, la cea socială sau cea a unei națiuni... Am vrut să scriu „Micul bancher”, gândindu-mă la eroul zilelor noastre și al celor imediat următoare, un romantic modern, dotat cu o minte extraordinar de luminată, un IQ extraordinar și plin de succes al cărui ideal îl veți descoperi singuri. Nu am de gând să vă povestesc ce am scris, în speranța că veți avea curiozitate să citiți cartea. Am vrut să scriu o carte despre idealurile și aspirațiile noii generații, fără personaje negative ... Am convingerea că în momentul în care am putea oferi iubire necondiționată și nelimitată – am primi absolut totul...”, a mai spus Radu Salvan, cu prilejul lansării acestei cărți care poate fi cumpărată de la librăriile Aletheia din Bistrița, volumul fiind publicat tot la Editura Charmides.
3689 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.