Despre cititorii de pe net care nu trebuie tratați ca niște cifre menite să crească traficul, despre efectele terapeutice ale înjurăturilor, despre Shakespeare, vulgaritate și femei puternice care se încăpățânează să nu coboare ștacheta în fața nimănui – a povestit Lorena Lupu în Corso Pub Cafe din Bistrița, prezentându-și volumul „Trollywood”:
Despre copilăria petrecută în Sfântu Gheorghe, despre înjurăturile forțate, introduse în text pentru efecte speciale, despre cititorii de bloguri care nu trebuie tratați ca niște cifre menite să crească traficul, despre efectele terapeutice ale înjurăturilor, despre Shakespeare, actori care își scriu propriile piese, despre vulgaritate și naturalețe, dar și despre femeile puternice care știu ce vor și se încăpățânează să nu coboare ștacheta în fața nimănui – despre acestea și multe altele a povestit Lorena Lupu marți seara, în Corso Pub Cafe din Bistrița, unde și-a prezentat volumul Trollywood, publicat la Hyperliteratura.
Volumul marchează împlinirea de 10 ani a blogului cu același nume, fiind tocmai „genul de carte care le dă în cap oamenilor cu propriile lor prejudecăți, care ia peste picior fiecare tipologie umană agasantă care te-a enervat la un moment dat ba cu nesimțirea sau indolența sa, ba cu misoginismul sau rasismul veninos, ba cu homofobia sau fixismele sale stupide... Nu doar că este savuros și că te va face să râzi de unul singur cu cartea asta prin casă, pe stradă, la birou, sau unde se va nimeri s-o citești, dar de cele mai multe ori te vei simți și răzbunat, iar lumea îți va părea deodată injectată cu o doză de speranță...” – se precizează pe Hyperliteratura.ro.
„Nu gândesc în dozaje, văd povestea în fața ochilor minții, îmi proiectez filmul interior, care uneori trebuie să fie vulgar, pentru că asta cere temperatura textului, pentru că temperatura emoțiilor cere cuvinte vulgare. La o altă lansare, spunea un prezentator al meu că dacă nu am avea acces să ne băgăm p**a câteodată, numărul de crime ar crește vertiginos, pentru că toate nemulțumirile pe care ni le descărcăm în înjurături s-ar acumula în noi și am începe să omorâm oameni pe stradă... (...) Se simte când introduci în text înjurături pentru efect, totul devine forțat, iar disconfortul tău se transmite și cititorilor, în schimb dacă spui pur și simplu o poveste, iar acolo se nasc niște p**e care cumva intră natural în context, automat nimic nu mai pare vulgar, lucrurile curg de la sine. Cam așa spun eu poveștile. Cea mai bună tehnică este naturalețea...”, a mărturisit, între altele, Lorena Lupu la Bistrița.
Lorena Lupu s-a născut în Sfântu Gheorghe, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Secţia Actorie, a debutat în 2006, atât în teatru, cu rolul principal din Război cu Troia nu se face de Jean Giraudoux (la Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional Rondo Capriccioso, care, la vremea respectivă, s-a bucurat de recenzii pozitive atât în presă, cât şi în blogosferă.
A publicat romanul Bătăuşu' de Câmpi (2007), experimentul literar – fotografic Hyde Park (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr, pentru a reveni în atenția cititorilor în 2012, cu romanul erotic Dona Juana. A debutat ca dramaturg în 2011, contribuind cu texte pentru spectacolul Requiem. Nu ştii nimic despre mine al coregrafului Răzvan Mazilu. A obţinut Premiul de Interpretare Timică la Gala Tânărului Actor, ediţia 2008, împreună cu actorul Dorin-Eugen Ionescu, pentru spectacolul Apa de Havel, după Matei Vişniec, iar în 2011 - Premiul I la categoria Experiment a Galei Superscrieri, organizată de Fundaţia FFFF. Ca jurnalist, Lorena Lupu a lucrat la revistele Maxim, Playboy, Vice și Tabu.
„Cu atitudinea ei de troll („un provocator fără cauză / cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei – Wikipedia), Lorena te poartă prin toate domeniile și subiectele care te-au enervat vreodată și te va enerva probabil și mai tare. În același timp, Trollywood nu este o carte numai de atitudine, continuă satiră, umor și senzualitate, dar te surprinde cu o sinceritate atât de înduioşătoare, încât aproape că ai crede că Lorena are şi ea un suflet...” – este descrisă cartea pe site-ul editurii Hyperliteratura. Cartea are peste 460 de pagini și poate fi răsfoită și cumpărată de AICI.
vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.