Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  57 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: La Bistriţa au învăţat să spună „te iubesc”

10/07/2017 09:04:42 Ioana BRADEA  
Au învăţat, la Bistriţa, revolta, libertatea, au învăţat să regândească anumite probleme, relaţii, sentimente. Au învăţat să nu mai bârfească despre sau cu scriitori, ci să spună „te iubesc”, să asculte vocile nopţii şi să devină poezie... „Am obosit de atâta exces de publicitate a non-valorii, a prostiei, a prostului gust...”

S-a încheiat ieri, la Sinagogă, încă o ediţie Poezia e la Bistriţa – cu un concert de excepţie susţinut de formaţia ArgEnTango, după ce duminică în jurul prânzului – terasa Restaurantului Rapsodia a găzduit o dezbatere-dialog despre editurile și revistele de poezie contemporană.

Moderatori au fost Marin Mălaicu-Hondrari şi Dan Coman, printre cei mai convingători şi surprinzători fiind trei tineri redactori ai revistei Alecart – parte a proiectului ALECART care a apărut în urma parteneriatului a două dintre cele mai bine cotate colegii din Iaşi (Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” și Colegiul Naţional Iaşi), cărora li s-a alăturat ulterior Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

Revista „Alecart” a fost înființată în 2008, apare semestrial la Iași, este realizată de elevi și conține texte semnate de elevi, absolvenți și personalități din diverse domenii. Trei dintre elevele care semnează în revista Alecart (Anastasia Fuioagă, Viviana Gheorghian şi Ioana Tătăruşanu), însoţite de profesorii Nicoleta şi Emil Munteanu au fost prezenţi ieri la dezbaterea desfăşurată la Rapsodia, povestind despre experienţa Alecart, dar şi despre ce anume au învăţat la Bistriţa.

La dezbaterea organizată în parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistrița au mai participat Alexandra Florescu, amintind despre colecţiile Editurii Nemira, Alexandru Uiuiu care a conturat în câteva cuvinte redacţia revistei Infinitezimal (realizată de scriitori din Bistriţa şi Bucureşti), Cezar Gheorghe şi Emanuela Ignăţoiu care au povestit despre Romanian Literature Now, un hub cultural care îşi propune să centralizeze informaţii despre literatura contemporană, dar şi să organizeze evenimente (cum a fost şi Festivalul Internaţional de Lectură şi Literatură de la Bistriţa).

Şi poeţii Arian Leka şi Gökçenur Çelebioğlu au povestit despre piaţa editorială din Albania şi Turcia, dificultăţile unor asemenea proiecte editoriale, problemele legate de distribuţia cărţilor, plata pentru vânzarea acestora sau apariţiile unor reviste precum Haemus sau Poeteka.

Am vrut întotdeauna ca evenimentele create de noi să se constituie în mici modele culturale, dacă se poate, încercând să nu părem didacticişti. Am urmărit, în ceea ce facem aici, să limpezim cumva lucrurile, pentru că am obosit de atâta exces de publicitate a non-valorii, a prostiei, a prostului gust... Chiar dacă suntem consideraţi total necomerciali şi demodaţi, am vrut să ne menţinem în această postură. Pentru că asta e important: să poţi să spui şi lucruri simple şi limpezi...”, a remarcat în încheiere Gavril Ţărmure, director al festivalului şi manager al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Ultimul „capitol” al festivalului a fot „scris” la Sinagogă, acolo unde Analia Selis a avut grijă să traducă muzical şi sfâşietor poezia tangoului argentinian autentic, acompaniată de Răzvan Suma (violoncel), Mariano Castro (pian), Omar Massa (bandoneon) şi Rafael Butaru (vioară).

4178 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro