O femeie a fost atacată în plină stradă de un bărbat care a încercat să îi fure telefonul, chiar în Bistrița. Din fericire, totul a fost doar o simulare, polițiștii bistrițeni încercând să îi învețe astfel pe oameni să își protejeze telefoanele sau alte bunuri pe care le au la ei în spațiul public.
Polițiștii bistrițeni au realizat astăzi acțiuni de prevenire în municipiul Bistrița. Ajutați de actorii din cadrul teatrului profesionist Piticot, aceștia au pus în scenă două jafuri la drumul mare, în plină zi.
O femeie care vorbea la telefon a fost atacată de un bărbat care a încercat să îi fure mobilul. Totul a părut atât de real încât unii oameni aflați în zonă au încercat să dea o mână de ajutor. Acțiunea a avut scopul de a-i informa pe bistrițeni cu privire la modul în care trebuie să aibă grijă de bunuri în timp ce se află în spații publice, mai ales în cele aglomerate.
«Continuăm seria de activități din cadrul săptămânii prevenirii criminalității. Astăzi avem în vedere prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, mai exact infracțiunile de furt și de tâlhărie care se petrec în spațiul public. Drept urmare, am organizat astăzi o simulare cu sprijinul unor actori dintr-o trupă de teatru profesionist, trupa de teatru Piticot - o simulare de furt și de tâlhărie în două locații din municipiul Bistrița. Am vrut să testăm cu această ocazie și spiritul civic al trecătorilor, să vedem dacă aceștia intervin și, mai mult decât atât, am vrut să atragem atenția populației din municipiu asupra modului în care își protejează bunurile în momentul în care se află în diverse astfel de situații.
În primul rând, oamenii au auzit că se întâmplă ceva, s-au speriat. Am vrut să testăm la cald, am pus întrebări și am discutat cu ei să vedem ce ar fi făcut instictiv. Prima reacție, bineînțeles din partea bărbaților, s-ar fi luat cu hoțul la bătaie, ceea ce nu e neapărat de dorit, din punctul nostru de vedere, al polițiștilor. Femeile au fost speriate și pur și simplu nu au știut cum să reacționeze», a explicat inspector principal Ramona Sângeorzan - compartimentul de prevenire.
Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu poarte la vedere telefoane mobile, bijuterii, portofele sau orice alte bunuri valoroase. Foarte important, dacă totuși cineva ajunge să fie tâlhărit în stradă, este ca victima să rețină cât mai multe detalii despre atacator, cum ar fi îmbrăcăminte sau trăsături fizice. Pasul următor este apelul la 112 pentru ca polițiștii să le vină în sprijin. De asemenea, martorii pot ajuta și ei polițiștii dacă rețin detalii legate de hoț sau de contextul în care s-au petrecut lucrurile.
La final, polițiștii au împărțit bistrițenilor pliante cu informațiile necesare pentru astfel de situații.
22847 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.