Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Inedit concurs la Bistrița, câștigat de o elevă din Beclean. O fetiță a izbucnit în lacrimi, amintindu-și de pisica pierdută...

28/12/2017 08:48:25 Ioana BRADEA  
Au venit cu jucării de pluș, au desenat planșe uriașe, explicând personaje și aventuri, au cântat la o chitară de jucărie sau au realizat adevărate machete din carton și crengi de copaci. Una dintre fetițe a și izbucnit în lacrimi, amintindu-și de pisica dragă pe care a pierdut-o... Ineditul concurs a fost câștigat de o elevă din Beclean.

Intenția noastră a fost să organizăm un concurs în care să existe scriitori români contemporani. Mai este un concurs, mai vechi și cu tradiție – Bătălia Cărților, în care elevii au de citit doar cărți scrise de scriitorii străini. Noi am considerat ca în aceste concursuri să-și găsească loc și scriitorii români. Și Alina Tomi, și Roxana Kovacs – profesoarele care au coordonat acest concurs de lectură intitulat „Fii în cărți!” au avut grijă să vă propună câteva titluri în afara programei școlare, pe care voi îi agreați. Sperăm că acum veți citi și celelalte cărți ale acestor autori...”, a explicat Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”.

La bibliotecă s-a desfășurat recent prima ediție a unui inedit și savuros concurs: zeci de elevi din Bistrița, de la Școala Gimnazială „Grigore Silași” din Beclean (coordonați de profesoara Carmen Valeria Szasz) și de la Liceul Tehnologic Lechința (coordonați de profesoara Tania Țigurean) au demonstrat, pentru câteva ore bune, o impresionantă desfășurare de forțe într-o altfel de „Bătălie a cărților” – axată pe literatura română și promovarea scriitorilor români.

A fost o primă ediție de succes în care copiii mai mari sau mai mici au făcut spectacol: au venit cu jucării de pluș, au desenat planșe uriașe, explicând personajele, acțiunea sau motivele pentru care le-a plăcut cartea, au cântat la o chitară de jucărie, au realizat adevărate machete din carton și crengi de copaci sau, povestind despre cartea citită și-au amintit de pisica dragă pe care au pierdut-o, izbucnind în lacrimi...

Olguța și un bunic de milioane scrisă de Alex Moldovan, Val și cetatea sufletelor de Ana Alfianu sau Cartea Năsoaselor de Alexandra Rusu au fost cărțile preferate ale juniorilor care s-au întrecut în inedita competiție, în timp ce, la categoria seniori – între preferințele liceenilor s-a detașat Pelinul Negru, de Ioana Nicolaie.

Iată cine sunt câștigătorii care merită felicitați din tot sufletul, alături de toți ceilalți participanți și de organizatorii acestei „competiții” care au pus la bătaie două tablete pentru cei care au cucerit locul I:

La categoria 11-14 ani:

  • premiul I – Oana Irina Rodilă din Beclean;
  • premiul II – Andreea-Maria Bugnar;
  • premiul III – Alexia-Maria Dohotari;
  • mențiuni: Sarah Ștefania Pop, Dalia Paraschiva Bindea, Amaia-Sorina Ignat, Fabiana-Valeria Moldovan și Antonia Nath.

La categoria 15-18 ani premiul I i-a revenit Victoriei Pop, premiul II a ajuns la Ioana Sîngeorzan, premiul III a fost cucerit de Florina Brați, în timp ce Luiza Poenar s-a ales cu o mențiune.

3987 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro