Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Impresii de călătorie. Ce au admirat elevii de la LPS într-o școală din Slovenia

17/10/2017 10:37:52 Ioana BRADEA  
„Erau foarte puține mașini, în schimb aveau o școală foarte modernă, cu videoproiectoare cu touch screen în fiecare clasă sau laboratoare de chimie dotate cu tablete pentru fiecare elev...”, a recunoscut una dintre elevele LPS care a avut ocazia să viziteze Slovenia, în cadrul unui program Erasmus+, fiind impresionată de atmosfera caldă din școală.

Mi-a plăcut foarte mult în Slovenia, m-a impresionat în mod deosebit liniștea din orașul pe care l-am vizitat, se numește Rogaška Slatina, erau foarte puține mașini acolo, în schimb aveau o școală foarte modernă, cu videoproiectoare cu touch screen în fiecare clasă sau laboratoare de chimie dotate cu tablete pentru fiecare elev. Pereții erau foarte colorați, atmosfera era foarte primitoare, cu desene impresionante ale copiilor expuse peste tot...”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Ariana Talida Tarniță – una dintre elevele Liceului cu Program Sportiv din Bistrița care a avut prilejul și bucuria de a trăi personal experiențe deosebite într-un program Erasmus, vizitând, cu această ocazie, Slovenia.

Clubul Cultural Coșbook a găzduit recent o dezbatere cu elevii și profesorii Liceului cu Program Sportiv care derulează programul Erasmus + „Terra Community and Ethics of the Future” și care au organizat la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din Bistrița, în 13 și 14 octombrie – o sesiune Infodays Erasmus+, plasată sub motto-ul „Erasmus schimbă vieți, deschide minți”.

Salutând prezența lor la bibliotecă și reușita experiențelor lor în străinătate, Ioan Pintea, managerul instituției a și promis că toate impresiile de călătorie ale copiilor în țările implicate în proiect își vor găsi un loc în numărul doi al revistei Ipostaze – revista Bibliotecii Județene.

Activitatea noastră are legătură cu proiectele Erasmus+ și impactul pe care îl au aceste proiecte în dezoltarea elevilor. Copiii au fost impresionați, le-au plăcut mult aceste mobilități, se vede limpede în ei dorința de schimbare... La dezbaterea organizată cu sprijinul Bibliotecii Județene, copiii vor prezenta elementele care i-au impresionat în mod deosebit, în călătoriile în Slovenia și Polonia. Au venit inclusiv elevi care vor participa în zilele următoare în mobilitatea care se va desfășura în Croația. Vrem să vedem ce așteptări au...”, a explicat profesoara Carmen Berințan de la LPS.

Alexandru Uiuiu, coordonatorul Fundației culturale „Ethnos”, a povestit despre volumul editat în cadrul proiectului – Semiotic of alive past in popular cultural heriteage, volum realizat în parteneriat cu Fundația Ethnos, care prezintă  tradițiile și moștenirea culturală recuperată în Casa Ethnos din Feldru.

2017 marchează 30 de ani de programe europene în educație, formare și tineret la nivel european, 20 de ani în România și 10 ani de când suntem membri ai Uniunii Europene. Sunt motive suficiente pentru a reflecta la lucrurile bune care s-au întâmplat, dacă sau în ce fel acestea ne-au transformat în bine viața. Programul Erasmus+ a debutat în 1987, s-a adresat inițial doar studenților, apoi a crescut, înglobând formarea profesională, educația școlară, educația adulților, tineretul și sportul. S-a numit pe rând, Socrates 1, Socrates 2, Leonardo da Vinci, programul de învățare pe tot parcursul vieții și, începând din 2014 – Erasmus +. În cifre, acest program a schimbat în România viețile a aproximativ 239.000 de persoane: 80.400 de studenți, 53.700 de tineri participanți la schimburi de tineri, 31.700 elevi aflați în formare profesională inițială, 68.100 profesori, formatori și lucrători de tineret, 3.500 de voluntari europeni și 1.200 studenți Erasmus Mundus...”, a precizat Daniela Hudrea, inspectorul pe proiecte europene în cadrul Inspectoratului Școlar Bitrița-Năsăud.

3146 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro