Ceea ce dai din inimă, ajunge direct la sufletul omului! S-a întâmplat în weekend, la Livezile, unde s-a desfăşurat a II-a ediţie a Festivalului Meritocraţia. „Tinerii au fost sufletul festivalului, participând la activitățile sportive şi muzicale cu pasiune şi bucurie. Implicarea lor ne bucură cel mai mult. Ei sunt viitorul acestei mişcări...”
Evenimentele au debutat vineri, de la ora 19, cu o conferinţă având drept temă tocmai conceptul care a dat titlul festivalului – „Meritocraţia, alternativa sistemului politic actual” - o dezbatere urmată de discuţii libere la care au fost invitaţi să participe toţi bistriţenii interesaţi de acest subiect, alături de invitaţi din Bucureşti, Timişoara, Arad şi Cluj.
Festivalul Meritocraţia a continuat şi sâmbătă, 9 septembrie, între orele 15-24, cu activităţi sportive şi artistice, cu mici concerte şi recitaluri susţinute de elevii Liceului de Muzică „Tudor Jarda” şi un foc de tabără.
În cadrul activităţilor sportive de sâmbătă, clubul sportiv Arc Transilvan a organizat o sesiune de iniţiere în tragerea cu arcul sportiv, precum şi un concurs dotat cu premii inedite.
Au colorat atmosfera festivalului, la Livezile, şi Străjerii Cetății Bistrița care au prezentat o demonstrație de luptă şi un curs de inițiere în scrima medievală, momentele fiind coordonate de profesorul Laurențiu Hofnar.
„Festivalul a fost o reușită în primul rând prin calitatea şi deschiderea spre comunicare a tuturor celor prezenți. Am avut bucuria de a împărtăși idei şi principii meritocrate cu colegi din alte județe sau din județul nostru. Tinerii au fost sufletul festivalului participând la activitățile sportive şi muzicale cu pasiune şi bucurie. Implicarea lor ne bucură cel mai mult, pentru că ei sunt cu adevărat viitorul acestei mișcări meritocrate...”, a mărturisit pentru Bistriţeanul.ro profesorul de istorie Tiberiu Cămăraş de la Liceul de arte „Corneliu Baba”, iniţiatorul acestui festival.
„De la ediția următoare așteptăm implicarea mai multor persoane care îndeplinesc calificative de profesioniști în domeniile lor, precum şi prezenţa mai multor filiale din țară. Cel mai frumos moment al festivalului a fost intonarea imnului României, la focul de tabără care a încheiat o zi minunată... Vreau să mulţumesc mult şi colegilor din filiala Bistrița pentru implicarea în organizarea festivalului, precum şi asociațiilor Arc Transilvan, coordonată de președintele Răzvan Câtul şi Străjerii Cetății Bistrița, coordonată de profesorul Laurențiu Hofnar...”, a mai spus Tiberius Cămăraş, cel care este şi unul dintre primii bistriţeni care au ieşit în stradă la Bistriţa, la începutul acestui an, protestând împotriva Ordonanţei 13, alături de alţi simpatizanţi şi voluntari ai asociaţiei Meritocraţia Bistriţa-Năsăud.
Foto/video - Meritocraţia Bistriţa-Năsăud