Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  55 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Fasching în Bistrița, cu spectaculoase costume de carnaval care au alungat iarna și spiritele rele

03/02/2018 10:11:15 Ioana BRADEA  
Cruella de Vill, din 101 Dalmațieni, piratul Jack Sparrow din Caraibe, dansatoare de flamenco, prințese sau indieni au colorat impresionant ieri seară atmosfera la Hotel Diana care a găzduit un spectaculos carnaval al sașilor din Bistrița. A fost ultima lor petrecere înainte de postul Paștelui, numită „Fasching”.

Este genul de eveniment care îmi place cel mai mult, este mai intim decât un festival, ne apropie mai mult, ne aduce la aceeași masă, la un pahar de vin, o discuție spumoasă, în compania muzicii și a dansului... Faschingul este practic un carnaval în care măștile și costumele alungă iarna și spiritele rele. În accepțiunea bisericii, ar fi ultima petrecere, ultimul chef înainte de Postul Paștelui...”, a explicat Paul Cristian Roth, președintele Forumului Democrat German din Bistrița.

Elevii secției de germană de la Liviu Rebreanu împreună cu învățătoarea Izabela Popescu au fost sufletul distracției cu spectaculoase și inedite costume, cucerind inimile adulților care s-au costumat și ei, încercând să intre în ritmul veseliei generale.

Sunt mămica unei fetițe din clasa a VI-a G, de la secția germană, la Colegiul Liviu Rebreanu. M-am costumat în țigancă, mi-a plăcut costumul ăsta și l-am închiriat de la Winmarkt... Se pot costuma și oamenii mari, cine dorește este bine primit. Suntem cotizanți la Forumul German din '92, iar Carnavalul de Fasching se ține de vreo 4-5 ani. Participăm la fiecare ediție pentru că atmosfera e foarte frumoasă și ne distrăm de minune. Stăm câteva ore bune, cât ne simțim bine...”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Voichița Bachner.

Organizatorii au pregătit în final și premii pentru cele mai reușite costume, invitând o trupă din Brașov pentru a susține atmosfera serii cu muzica specifică acestui eveniment.

Este o sărbătoare cu multe variante și obiceiuri, diferite de la sat la oraș, în funcție de comunitate și de zona etnografică, se precizează pe poveștisăsești.ro. Se ținea în perioada dintre Bobotează (Epiphanis) și Miercurea Cenușii (Aschenmittwoch), înainte de lăsata secului, marcând simbolic pregătirea pentru începerea noului an agrar. Cuvântul Fasching vine de la germ. Fastschank, în traducere ultima băută, ultima petrecere înainte de lăsata secului. În Germania și Austria, Faschingul a dat naștere vestitelor baluri vieneze, după ce Maria Tereza a interzis petrecerile publice. În aceste țări, carnavalul de Fasching este și acum momentul în care vrăjitoarele, monștrii, personajele cele mai dubioase sau mai amuzante invadează străzile, iar fantezia, buna dispoziție și sperieturile merg mână în mână.

3074 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro