Cristi Bucur a fost printre cei mai buni elevi care au absolvit „Liviu Rebreanu”, în decembrie 89 era student în anul II la Academia Militară, pe când acolo se intra foarte greu... L-ar fi așteptat o carieră de succes, dar l-au dus la Revoluție și l-au nenorocit... Vecinii îl pomenesc și acum: era cel mai iubit și mai simțit băiat de pe scară...
Emoționant ceremonial militar şi religios, azi, în cimitirul din Bistrița – în memoria eroilor care au murit în zilele fierbinți ale Revoluției din 22 decembrie 1989 când s-au înregistrat peste 1.100 de morți și peste 3.000 de răniți ale căror dureri și răni încă nu s-au vindecat...
„Nu îl comemorăm doar pe Remus Cristian Bucur, care era student al Academiei Militare și apăra Ministerul Apărării când a fost împușcat, îl comemorăm și pe Ioan Sabău, care a avut parte de un ceremonial ieri, la Brăteni, ne gândim și la Maftei Silași din Căianu Mic, împușcat tot la Timișoara, dar ne gândim și la Marius Mihalca, îngropat acum trei zile, care a fost și el împușcat la Timișoara, în 17 decembrie, pierzându-și brațul drept... Ne gâdim la toți ceilalți care și-au pierdut viața sau au fost răniți pentru ca noi astăzi să fim liberi și să putem chiar protesta fără să fim amenințați...”, a spus, între altele, prefectul Ovidiu Victor Frenț.
Mama eroului Remus Cristian Bucur nu a putut fi prezentă la ceremonial, ca și anul trecut, însă a trecut pe la cimitir în această dimineață, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Vasile Putilean, unul dintre vecinii familiei Bucur.
„Cristi a fost printre cei mai buni elevi care au absolvit „Liviu Rebreanu”, în decembrie 89 era student în anul II la Academia Militară, pe vremea când se intra acolo foarte greu... L-ar fi așteptat o carieră de succes, dar când colo, l-au dus la Revoluție și l-au nenorocit... Tatăl lui s-a îmbolnăvit de inimă, acuma se odihnește aici, lângă fiul lui... Mama lui e la fel, foarte bolnavă, dar a trecut dimineață pe aici... Mai are un frate care s-a stabilit cu familia acolo... Cristi avea 21 de ani când a murit... Vecinii îl pomenesc și acum: era cel mai iubit și mai simțit băiat de pe scară...”, a mai povestit Vasile Putilean.
Ziua de 22 decembrie – declarată Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, a „Memoriei Victimelor Comunismului în România”, a fost celebrată azi la cimitirul din Bistrița şi ieri, la Brăteni, la eveniment participând reprezentanţii autorităţilor publice judeţene și locale, SNAOPSN și garnizoana Bistriţa.
Primăria Municipiului Bistriţa a depus o coroană de flori în numele tuturor la mormântul eroului Cristian Remus Bucur, iar ceremonialul militar şi religios a cuprins acordarea onorului militar, salutul „Drapelului de luptă” al unităţii, intonarea „Imnului Naţional al României” și defilarea gărzii de onoare.
vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.