Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Emoţii pentru echipa "Bolts & Gears" de la CNLR! 9 liceeni din Bistriţa - la cel mai mare campionat de robotică din ţară

22/03/2017 16:46:36 Ioana BRADEA  
Peste 800 de elevi, din 48 de licee şi 33 de oraşe participă în acest weekend la Bucureşti, într-o competiţie dedicată elevilor claselor 7-12, fiecare echipă având de proiectat, de construit și de programat câte un robot bazat pe principiile ingineriei de sunet, timp de 10 săptămâni. Printre ei, şi elevii de la „Liviu Rebreanu”...!

Bogdan Alexandru Dumbrăvean, Iris Pîslaru, Miruna Jarda, Bogdan Mihai Pugna, Ioana Cărbune, Iulia Silaşi, Cătălin Cornea, Ioana Ilinca Moldovan, Bogdan Monda, Andrei Benţa, Răzvan Zoltan şi Alexandru Ureche cu sprijinul a doi voluntari (Răzvan Pop şi James Petri) şi a profesorilor Liana Ţirău şi Ciprian Mureşan sunt cei care vor reprezenta Bistriţa - în acest weekend - la cel mai mare Campionat de Robotică din România – BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone.

Evenimentul se va desfăşura la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar echipa din Bistriţa pleacă în această seară la Bucureşti, pentru a încerca să se impună cu o creaţie personală - un roboţel capabil să se mişte singur, construit timp de aproape 3 luni.

Este prima oară când se organizează un asemenea concurs în România, în anii trecuţi s-a organizat ceva similar, însă doar la Bucureşti, participante fiind câteva echipe de acolo. În 2017, primele trei clasate echipe vor avea ocazia să participe şi la finala internaţională, în SUA. Noi, deocamdată suntem la început, nu am văzut cum se desfăşoară celelalte echipe, să sperăm că avem şi şanse la podium. Copiii de aici au început totul de la zero, în afară de bazele programării pe care le predăm noi în şcoală la orele de matematică şi informatică – limbajul propriu-zis de programare pe care l-a folosit echipa este complet nou, ca şi partea de modelare, design sau 3D de asemenea au fost complet noi pentru ei... Sunt cei mai buni din clasele lor, sunt prima echipă de robotică a liceului, practic, pentru că nu am mai avut aşa ceva până acum... Să sperăm că ne vom descurca...”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro profesorul Ciprian Mureşan, cel care va însoţi echipa bistriţeană la concurs.

Ilinca Ioana Moldovan ne-a mărturisit, de asemenea, că în această seară 9 din cei 14 elevi membri în echipă vor pleca la Bucureşti, iar de mâine urmează să se aranjeze standurile în concurs şi să înceapă pregătirile pentru competiţia propriu-zisă. Vor conta mult şi caietul tehnic al proiectului, şi abilităţile pe care robotul le poate demonstra, dar şi capacitatea elevilor de a se organiza în strângerea de fonduri, realizarea bannerelor sau găsirea sponsorilor.

Fizicianul echipei şi vicepreşedintele sectorului de mecanică este Cătălin Cornea, elev în clasa a X-a C, şi s-a ocupat de tot ce a însemnat „fizică” în construirea robotului.

Am primit acelaşi set de piese, care conţine motoare, tije de metal, şuruburi etc, din care trebuie să construim un robot, după cum credem noi că este mai eficient. Nu am primit instrucţiuni despre cum ar trebui să arate, ci doar un set de reguli...”, a explicat Iulia Silaşi pentru Bistriţeanul.ro.

Cei 14 membri ai echipei Bolts and Gears s-au întâlnit şi azi, în catedra de informatică, aşa cum s-au întâlnit în ultimele luni în fiecare zi, după şcoală. Ultimele detalii şi retuşuri au fost puse la punct, iar James Petri, responsabil de toată partea de inginerie, a prezentat pentru Bistriţeanul.ro, în linii mari, robotul cu care se vor prezenta la Bucureşti:

În competiţie s-au înscris peste 800 de elevi, din 48 de licee şi 33 de oraşe, dedicată elevilor claselor 7-12, fiecare echipă având de proiectat, de construit și de programat câte un robot bazat pe principiile ingineriei de sunet, într-o perioadă de lucru de 10 săptămâni care să concureze împotriva celorlalţi roboţi.

Kit-ul este refolosibil de la an la an, iar programarea se face în Java sau MIT App Inventor. Provocarea First Tech Challenge, în acest an, se numește Velocity Vortex, și presupune lupta între două echipe a câte doi roboți, care trebuie să îndeplinească diverse cerințe pentru a câștiga puncte.

Concursul are la bază anumite valori care încurajează tinerii să se dezvolte, promovând profesionalismul, munca de calitate și munca în echipă. Pe lângă lupta roboţilor propriu zisă, FTC presupune prezentarea tehnică a robotului în limba engleză și schimbul de idei cu celelalte echipe. La București se vor aduna cele 50 de echipe din întreaga țară pentru a-și disputa locul în marea finală din Statele Unite. La această etapă vor conta și standurile fiecărei echipe, ce au ca scop promovarea robotului, creșterea popularității echipei și comunicarea între concurenți.

5806 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro