Emoţionaţi şi înarmaţi cu buchete de flori - sute de elevi însoţiţi de părinţi au participat, în această dimineaţă, la ceremonia de deschidere a noului an şcolar în curtea Colegiului "Liviu Rebreanu". Subiectul zilei - noul campus finalizat şi reabilitarea clădirii centrale, căreia Radu Moldovan i-a urat "să arate ca o mireasă":
“Este o bucurie şi o onoare pentru mine să fiu pentru cel al 16-lea an la deschiderea anului şcolar în curtea Colegiului “Liviu Rebreanu”. Este o stare de emoţie generală... Putem să vorbim în momentul de faţă de un campus care oferă condiţii aproape foarte bune. Spun “aproape foarte bune” pentru că mai avem în spate clădirea centrală pentru care trebuie găsite soluţii, ca şi ea să arate din nou, după mai bine de 100 de ani, ca o mireasă, aşa cum arată celelalte clădiri din interiorul campusului” a afirmat Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, prezent la deschiderea anului şcolar, alături de primarul Ovidiu Creţu şi prefectul Ovidiu Frenţ, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi noul director al Casei Corpului Didactic.
Ceremonia a început cu o scurtă rugăciune de binecuvântare a elevilor şi profesorilor, susţinută de protopopul Alexandru Vidican şi a continuat cu discursuri ale oficialităţilor.
În zumzetul general al elevilor nerăbdători, directorul instituţiei – profesorul Constantin Rus a trecut în revistă colectivul care va începe cursurile de azi la “Liviu Rebreanu”, fără să uite să mulţumească celor care au făcut posibile investiiţe în campusul colegiului.
101 elevi încep clasa pregătitoare în acest an şcolar, 76 de elevi în clasa a IV-a reprezintă prima generaţie a copiilor care au început şcoala de la “clasa 0”, alţi 108 elevi sunt înscrişi în clasa a V-a, 218 încep acum clasa a IX-a – în total aici învăţând 1699 de elevi.
“Toţi, elevi şi profesori, aveţi de apărat o solidă şi recunoscută reputaţie, în urma muncii responsabile şi a devotamentului celor care au predat şi au învăţat în aceste clădiri” a spus şi primarul Ovidiu Creţu, precizând că speră ca anul viitor să înceapă şi reabilitarea clădirii seculare a colegiului, care face parte dintre primele trei priorităţi ale administraţiei locale.
“E un angajament al administrației pe care o conduc ca cel târziu până în 2020 clădirea principală a colegiului să fie complet reabilitată și dotată” a mai spus primarul Ovidiu Creţu care a oferit un struţ – simbol al excelenţei la Bistriţa – inginerului de şantier Dan Barna, tânărul care a condus lucrările de reabilitare la campus.
Şi administratorul MIS Grup, constructorul care s-a ocupat de întreaga lucrare, s-a ales cu Medalia de argint a municipiului Bistrița “pentru lucrări excepționale, terminate la timp și de foarte bună calitate”.