Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  85 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Dumnezeu să binecuvânteze Armata României! Emoționantă ceremonie militară la Monumentul Eroilor

25/10/2017 15:38:36 Ioana BRADEA  
„Ziua Armatei României este sărbătoarea fiecărei inimi de român. Este momentul simplu și demn al continuității spiritului de învingător al acestui neam...”, a remarcat colonelul Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”. Garda de Onoare a defilat într-o emoționantă ceremonie, la Monumentul Eroilor.

Ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei României, este o zi înscrisă în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, o zi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Pentru a celebra cum se cuvine sărbătoarea de azi, structurile Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” din toate garnizoanele au organizat o serie de activităţi culturale, adunări festive, ceremonii militare și acţiuni de promovare a carierei militare.

Programul zilei a debutat la ora 11:00, pe pietonalul Liviu Rebreanu, cu o prezentare de tehnică, armament şi echipamente militare – pe care elevii din Bistrița au gustat-o din plin, fotografiindu-se alături de militarii costumați în echipament de camuflaj sau încercând senzații deosebite în interiorul tancurilor și ale autovehiculelor speciale ale garnizoanei.

Practic, celebrarea Zilei Armatei României a debutat în 17 octombrie: până ieri echipele formate din militarii brigăzii şi reprezentanţi ai Centrelor Militare Judeţene au prezentat elevilor aspecte privind semnificaţia Zilei de 25 Octombrie, oferta educaţională privind urmarea carierei militare, precum şi prezentări de standuri cu armament şi echipamente din dotarea marii unităţi, aceste activităţi desfăşurându-se sub egida „Ziua Armatei României în şcoli”.

Pe 22 octombrie, la Cercul Militar Bistriţa, a fost deschisă o expoziţie numismatică, aceasta fiind deschisă publicului interesat până în 26 octombrie, iar în perioada 23-25 octombrie, în aceeaşi locaţie, s-a desfăşurat o expoziţie de grafică şi sculptură, dar și un spectacol al Ansamblului Cercului Militar Bistriţa şi a muzicii militare a garnizoanei Bistriţa.

Ceremonia militară dedicată acestui eveniment a continuat azi, la ora 14:00, la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş – ceremonie la care au participat primarul Ovidiu Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean, alături de alte oficialități, politicieni și bistrițeni sosiți să admire parada militară și defilarea Gărzii de Onoare.

Ziua Armatei României este sărbătoarea fiecărei inimi de român. Este momentul simplu și demn al continuității spiritului de învingător al acestui neam, este un reper moral pe orizontul veșniciei poporului român”, a remarcat colonelul Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”.

Subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea a citit mesajul primului-ministru al României, iar preotul protopop Alexandru Vidican însoțit de un sobor de preoți a rostit o scurtă rugăciune.

Manifestările organizate în garnizoana Bistriţa se vor încheia astă-seară cu o spectaculoasă Ceremonie de Retragere cu Torţe. Aprinderea torţelor se va face în curtea Protopopiatului Bistriţa, militarii urmând să se deplaseze pe traseul Protopopiatul Bistriţa - Pietonalul Liviu Rebreanu – Piaţă Centrală - Primărie - Str. Gheorghe Şincai - Str. Gării – B-dul Republicii - Str. 1 Decembrie – Str. Avram Iancu.

5488 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro