Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  42 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO. Doru Octavian Dumitru – Râdeți! Râdeți! Râdeți și Iubiți-vă...!

16/03/2018 14:08:30  
A fost monumental ce a putut să „țeasă” pe istorica canava a coexistenței dintre Bărbat și Femeie. Niciun cuvânt despre actualitatea politică, economică, socială de afară. Eram toți, inclusiv el, copii de 6 ani, aflați la o terapie excepțională a tuturor depresiilor, a alungării gândurilor negre, a vindecării progresive prin râs...

15 martie, orele 19:00, tot la Centrul cultural Dacia. Am ajuns pe la 18:30 și... nu era nimic! Le-am întrebat pe simpaticele fete de la administrație dacă are loc spectacolul. Da, mi s-a spus. Nu tu muzică, nu tu corp de balet, nu tu... nimic. Doru Octavian Dumitru – celebrul DOD, cunoscut și iubit de românii de pe trei continente, nu venise încă. S-a rearanjat un pic scena: câteva panouri de decor și o măsuță joasă, un scaun și un pet 1/2 de apă minerală...

Ce să cred? De știut, îl știam foarte bine, de la „Mărul de Aur”, din anii 80, ani de glorie ai festivalului de satiră și umor bistrițean. Nu termin bine gândul, cu îndoială în suflet, că iată, apare prietenul meu Sandu Câțcăuan, grozavul director de la Sindicate, autorul „Mărului”. Mă liniștește. Totul va decurge normal. Și chiar așa se înâmplă.

Apare Doru, dragul de el, tot în trening și cu hanoracul „de orice vreme”, iar pe spate, ținut cu un deget, umerașul cu costumul de scenă, în cealaltă mână cu o pungă cu pantofi. Mă bucur, ne bucurăm scurt de revedere. Îi spun că voi filma, fotografia și scrie în Bistrițeanul.ro despre eveniment. Acceptă.

Se arată mulțumit, în același timp preocupat de scenă și sală. Îi place... Nu. Vrea cortina să rămână închisă. În avanscenă lasă măsuța, fără scaun!, apa minerală și un microfon. Cere, la pupitrul tehnic un intro puternic orchestral din AC/DC – Thunderstruck, volum mediu la microfon, asta ca sonorizare, fără multe fasoane.

Dispare, singur, în culise. Lumea în sală vine, vine. Sandu, ușor îngrijorat, îmi spune că nu s-a făcut suficientă publicitate în oraș. Îl liniștesc. Doru are și în Bistrița mulți fani. Cu siguranță vor veni! Și așa s-a și întâmplat. La ora 19:00 sala era aproape plină. La 19:15 s-a dat drumul la intro, puternic în boxe.

Cortina a fluturat ca și când cineva din spate căuta grăbit mijlocul scenei. S-a deschis cu greu și în față a năvălit Doru într-o superbă ținută de scenă: cămașă albă, cravată roșie, sacou roșu și pantaloni de culoare închisă, pantofi de lac. Pe față cu zâmbetul acela bonom de copil – eu îi zic „lună plină” - care face șotii și apoi râde de el și de audiență! Imaginați-vă că am stat două ore, făcând cu greu față filmării, nereușind decât parțial să mă opresc din râs. De aceea vă rog să mă scuzați dacă unele cadre din videoclip sunt mișcate.

A fost monumental ce a putut să „țeasă” pe istorica canava a coexistenței dintre Bărbat și Femeie. Niciun cuvânt despre actualitatea politică, economică, socială de afară. Eram toți, inclusiv el, copii de 6 ani, aflați la o terapie excepțională a tuturor depresiilor, a alungării gândurilor negre, a vindecării progresive prin RÂS! Nu animalul din pădure ci cel din noi! Scos la lumină de tot ceea ce făcea Doru pe scenă. A fost o descătușare și o bucurie că existăm. Așa, viața poate fi cu adevărat frumoasă!

Despre artist, ce să vă spun? Era grozav și în anii 80, dar acum, maturitatea își spune cuvântul. Este, cum să mă exprim - ca să mă fac mai bine înțeles? – este Buster Keaton, Charlie Chaplin, Mister Bean, sau Louis de Funès, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Dem Rădulescu etc. la un loc, în ceea ce s-ar putea numi „one man show”, „omul-spectacol”, „omul-orchestră”.

E mult mai mult decât ceea ce tinerii definesc azi ca fiind „stand-up comedy”... Nu poate fi comparat cu cineva anume și nici nu cred că are egal! Păcat că reîntâlnirile cu el sunt atât de rare! Am făcut mai multe poze, tocmai pentru a sublinia ideea de unitate: mișcare scenică, gest, gesturi, mimică, mimici... (vezi foto de la final). Inflexiunile vocii sale, inconfundabile, le veți putea descifra din cele câteva videoclipuri atașate textului. Repet, îmi cer scuze pentru mișcarea camerei de filmare... râsul a fost de vină. Promit că la viitoarea întâlnire voi filma de pe un trepied. Filmulețele rezultate le-am denumit după cum mi s-a părut mie mai sugestiv și mai ușor de identificat... Vă las câteva momente să priviți în tihnă imaginile de mai jos. Sper să vă deconectați!

„Femeia și alegerea”

„Alegerea bărbatului”

„Bărbatul e preș!”

„Mamă-sa!”

 „Avem probleme!”

După două ore bune – nu știu când au trecut! - mă durea burta de atâta râs, am ajuns și la final. La toți ne-a părut rău că s-a terminat, Doru a încheiat tot optimist, după cum îl știam și, sincer, mă așteptam: „Râdeți! Râdeți! Râdeți și Iubiți-vă !

Ne-am despărțit, păstrând în minte bucuria revederii, dar și cu promisiunea fermă că va reveni la Bistrița pentru un spectacol mai amplu, la Sala Polivalentă, cu Noua Orchestră Simfonică Transilvană, cântând, de pildă „Anotimpurile” lui Vivaldi și avându-l la „pupitru”pe el, pe genialul DOD – Doru Octavian Dumitru... cum a făcut cu Filarmonica din Botoșani. E o propunere pe care o fac domnului director Gavril Țărmure. Acolo s-a râs trei zile, după spectacol. Oare la noi cât se va râde?

Mircea Seleușan

1896 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro