A fost o răscolitoare poveste despre tine, despre noi – despre o fată frumoasă care trebuia să-și părăsească țara și să călătorească până departe, într-o altă lume, unde s-a și îndrăgostit – tot încercând să afle ce este vis, ce este realitate, ce simți atunci când dormi sau cine te prinde atunci cazi... cine te lasă să cazi...
...cine te sprijină sau te ridică atunci când cazi? Cât de apăsat poți să mergi? Câți pași sunt necesari pentru a merge corect? În ce împrejurări îți sunt smulse hainele, de rămâi brusc în pielea goală, cu sufletul dezgolit, transparent și subțire...? Cât de atent știi să privești apele care curg la picioarele noastre, pietrele încremenite și munții respirându-ți greoi în burtă...?
Când dormi, cine se răsucește și respiră înăuntrul tău...? Când dansezi, ce se întâmplă cu umbra ta care parcă o ia razna și se învârte singură, de capul ei, în sens invers acelor de ceasornic din mintea ta...? Care este locul tău în acest vis...? Și mai ales ce este vis și ce este realitate...?
Asemenea întrebări, la care încă mai căutăm răspuns, s-au ivit pe nesimțite ieri seară, la Centrul Cultural Dacia – în timp ce urmăream cu sufletul la gură povestea fetei frumoase care a visat că este un fluture și s-a trezit buimacă, fără să-și mai dea seama dacă a visat într-adevăr că e o fată visând că e fluture sau dacă e un fluture visând că este o fată – aflată într-o nesfârșită călătorie spre interior, spre sine, spre Țara Soarelui Răsare...
Spectacolul de dans contemporan AFTER.LIFE a fost regizat de coregraful rus Sasha Dodo (Alexander Omelchenko) și a avut-o în distribuție și pe bistrițeanca Simona Baciu, alături de care au întruchipat tulburătoarea poveste și Virginia Negru și Smaranda Găbudeanu.
Oferind spectatorilor multiple elemente de explorare artistică și sufletească, elemente de Contact Improvisation, Butoh, proiecții video, basme, improvizație muzicală și marionete – artiștii au reușit să contureze pe scenă, într-o atmosferă mereu la limita între întuneric și lumină, o dimensiune aparte, plină de vrajă și poezie, în care au pus serios la încercare prejudecățile sau așteptările convenționale ale publicului – explorând ceea ce ar putea să existe dincolo de această viață, planetă, realitate...
Au completat și întregit spectacolul și muzicianul Cătălin Diaconu, artista video Elena Muchnaya, Alexandros Raptis și Bogdan Gheorghiu (lumini) și Georgiana Gherghișan (costume), graficianul evenimentului fiind Oana Baluță.
Spectacolul After.Life este o producție a Asociației Pentru Teatru și Carte (PETEC), co-finanțată de către Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București- ARCUB, iar reprezentația de la Bistrița a fost posibilă grație sprijinului financiar al Centrului Național al Dansului, București și Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.
2775 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.