Trupa de teatru Piticot a umplut şi în această dimineaţă curtea Bibliotecii Judeţene, prezentând copiilor o variantă concisă a poveştii Fraţilor Grimm – Croitoraşul cel Viteaz. Veronica Nistor care a interpretat rolul Prinţesei este studentă la Universitatea Tehnică, la Mecatronică şi Robotică.
Zeci de copii de toate vârstele – înarmaţi cu bunici, trotinete, biciclete şi pălării de soare au invadat şi în această dimineaţă curtea Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” din Bistriţa – unde se defăşoară, pe toată durata săptămânii, Fabrica de idei estivale – Săptămâna cu teatru.
Mihai Amarie şi Veronica Nistor, cei doi membri ai trupei pentru copii Piticot au prezentat în această dimineaţă povestea Croitoraşului cel Viteaz. Dacă figura lui Mihai Amarie este destul de cunoscută copiilor din Bistriţa – Veronica Nistor joacă la Piticot doar de aproape doi ani.
„Iniţial Veronica nu ştia că va face teatru, a dat concurs pe post pentru a fi animator la petrecerile pentru copii, a fost cea mai bună dintre candidaţi, şi am ales-o să facă parte şi din Trupa Piticot. Prima ei reprezentaţie a fost în Columbina şi vrăjitorul”, îşi aminteşte Mihai Amarie, adăugând că şi costumele şi scenografia sunt tot opera Veronicăi Nistor.
„Sunt din Şanţ, am venit la Bistriţa ca să urmez cursurile Universităţii Tehnice, sunt studentă la Mecatronică şi Robotică, iar în timpul liber joc teatru la Piticot”, a povestit Veronica Nistor pentru Bistriţeanul.ro, recunoscând că pasiunea sa pentru teatru a pornit de la dragostea ei pentru copii şi s-a dezvoltat, pe măsură ce a jucat diverse roluri.
„Mă simt foarte bine la Piticot, cred că aş putea să joc şi în spectacole destinate unui alt fel de public, dar în cazul copiilor reacţiile lor şi sinceritatea lor sunt cuceritoare. Mi-au plăcut dintotdeauna copiii... Mi-au plăcut chiar şi atunci când au năvălit pe scenă să mă bată pentru că eram prea rea, într-un spectacol la Năsăud în care o jucam pe fata babei cea rea...”, a povestit râzând Veronica.
Săptămâna de teatru continuă la Biblioteca Judeţeană şi mâine, de la ora 11, când copiii vor avea parte de spectacolul Iepurele și broasca țestoasă, dramatizare după fabula lui Aesop, în timp ce joi şi vineri sunt rezervate spectacolelor de teatru Dănilă Prepeleac (dramatizare după Ion Creangă) şi Greierele și furnica (dramatizare după fabula lui Jean de la Fontaine).