Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  173 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Curăţenie naţională. Aproape 1.500 de voluntari din Bistriţa-Năsăud s-au implicat în „Let’s Do It, România!”

27/09/2016 13:12:57 Ioana BRADEA  
Județul Bistrița-Năsăud a reușit să mobilizeze 1.465 voluntari, în weekendul care tocmai a trecut, majoritatea elevi şi profesori care au înţeles că implicarea în proiectele de mediu este necesară și reflectă normalitatea. „E viața noastră. E viitorul nostru. E sănătatea noastră trupească și sufletească."

1.465 de voluntari au colectat din Bistriţa-Năsăud pe 24 septembrie – Ziua Curăţeniei Naţionale, ziua în care s-au derulat în întreaga ţară, dar şi în Chişinău, diferite activităţi de ecologizare – 3.260 de saci cu deșeuri din mediul natural.

Cei mai implicați au fost elevii și cadrele didactice, în număr de peste 800, iar cei mai activi voluntari adulți provin din mediul rural – peste 400 de persoane considerând că implicarea în proiectele de mediu este necesară și reflectă normalitatea.

 „Au fost prezenți și reprezentanți ai instituțiilor de mediu și ai organizațiilor neguvernamentale. Înlăturarea din mediul natural a peste 200 de tone deșeuri depozitate ilegal este un rezultat care face cinste tuturor voluntarilor bistrițeni care au participat. Ei pot spune cu mândrie – Am reușit!”, a declarat Cristian Țetcu, coordonator județean „Let’s Do It, România!” pentru județul Bistrița-Năsăud.

BISTRIŢA: Echipa de voluntari formată din elevi agenți în Patrula de Reciclare și profesori de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 din Bistrița s-a mobilizat, pentru a patra oară, în campania națională „Let’s Do It, România!” 2016, cel mai mare proiect de implicare socială.

Zona pentru igienizare – Pădurea Ghinzii – a fost stabilită din timp împreună cu coordonatorii județeni care au distribuit voluntarilor saci, mănuși și materiale promoționale. Conținutul mormanului de deșeuri a cuprins sticle, deșeuri electrice și electronice, PET-uri, deșeuri textile, deșeuri de hârtie, doze de aluminiu, etc. Cei opt saci adunați de către echipa de voluntari de la CSEI Nr.1 Bistrița au fost depozitați lângă containerele aflate la circa 200 de metri de morman. Harnicii voluntari (Obrodovoiciu Andrei, Borzei Ionuț, Moldovan Andrada, Corig Alex, Corig Darius; prof. Teodora Popescu - coordonator echipă, prof. Iulia Becheş, prof. Daniela Muscari, bibliotecar Cecilia Deac, prof. Mihai Boamfă) au dovedit și la această ediție multă implicare și respect pentru mediul înconjurător.

Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa consideră că gestul face diferenţa. 20 de elevi inimoși coordonați de profesorii Liliana Vereș și Elena Mihaela Mora au considerat că gestul lor de a intra în marea familie Let's Do It, România! este unul firesc. Au socializat, au primit informații și au văzut fața reală a lucrurilor atunci când este vorba de protecția mediului. „Le urăm succes în continuare și sperăm să devină acei oameni minunați care vor aduce lucrurile pe făgășul normalității și a bunului simț față de mediul natural. Felicitări! We Did It, Liceul Agricol Bistrița!”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului – We Did It BN.

NĂSĂUD: Campania națională „Let's Do It, România!” nu a trecut neobservată nici în orașul Năsăud. Peste 125 de elevi și aproximativ 30 de cadre didactice de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, împreună cu extensia Școlii Gimnaziale „Valea Spinului”, au plasat Năsăudul pe harta LET'S DO IT, ROMÂNIA!

Cele 4 locații în care echipele au acționat au fost Valea Caselor, Valea Podului, Stadionul orașului Năsăud și curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”. În urma curățeniei generale s-au adunat zeci de saci menajeri cu deșeuri. Încă o echipă care a dovedit că se poate!

BECLEAN: Şi Centrul Şcolar de Educaţie Inclusivă Beclean a participat la acțiunea marii campanii naționale de curățenie. „Am ales pădurea de lângă Băile Figa, unde au campat întreaga vară turiștii. Ce a rămas în urma lor se poate vedea în fotografii...”, scriu cei care s-au implicat în campanie.

Elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean au început activitatea la ora 9, când voluntarii şi-au dat întâlnire în centrul oraşului. Elevii din ciclul primar au igienizat parcul central, elevii de gimnaziu zonele marginale ale oraşului, iar elevii de liceu malul stâng al Someșului Mare. Au participat profesorii Năstase Delia Mirela, Todoran Liana, Corăbean Aurora, Nicula Nelia, Paşca Liana, Roman Cristina, Marian Constantin şi învăţătoarele Tămaş Amalia, Zsigmond Anca, Doroş Ioana, Chiș Lidia, Tomoioagă Sînziana, coordonatorul activităţii fiind Năstase Delia Mirela. Felicitări. We Did It, Beclean!

MITITEI: Elevii claselor I-III de la Școala Gimnazială Mititei, îndrumați de prof. înv. primar Olimpia-Elena Sălvan, s-au alăturat în dimineața zilei de 24 septembrie celorlalți participanți la ambițiosul proiect „LET’S DO IT ROMÂNIA”. Doamna profesor le-a vorbit copiilor despre importanța Zilei Naționale a Curățeniei și despre cât de gravă este problema aruncării deșeurilor în natură. Acțiunea de colectare a deșeurilor a început în curtea școlii și pe străduțele din sat. Apoi cu toții s-au îndreptat spre marginea localității, de unde avea să înceapă derularea propriu-zisă a acțiunii. Au fost foarte încântați și mândri de rezultatul muncii lor şi au înțeles că nu trebuie să ai o vârstă anume dacă vrei să te implici.

LECHINŢA: O impresionantă acţiune de ecologizare s-a organizat şi în comuna Lechinţa, Liceul Tehnologic Lechinţa alăturându-se echipei Let's do it, România. Elevi însoţiţi de profesori, înarmaţi cu saci de gunoi, au ieşit de dimineaţă pe străzile din centrul Lechinţei pentru a strânge de pe spaţiul public deşeurile.

RODNA: Proiectul „Let’s Do It, Romania!” s-a întâmplat şi la Rodna. Felicitări clasei a 7-a A de la Şcoala Generală „Florian Porcius” din Rodna!

NEPOS: Nici Parohia Ortodoxă Nepos nu a stat deoparte, alăturându-se campaniei „Let’s do it Romania”. 15 tineri ai parohiei, însoțiți de familia preotului Vasile Rus au ecologizat malul rîului Someș, adunând o tonă de deșeuri care vor lua drumul depozitului ecologic de la Tărpiu. Tinerii care au participat la ecologizare au fost răsplătiți cu daruri de bunul prieten al Parohiei Ortodoxe Nepos, domnul Viorel Marcel Briciu. „E viața noastră. E viitorul nostru. E sănătatea noastră trupească și sufletească. Omul cu sufletul frumos care îl iubește pe Dumnezeu, iubește și natura. Omul care iubește natura îl iubește pe Dumnezeu”, a precizat pentru radio Renașterea părintele Vasile Rus din Nepos.

Let's Do It, România!, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale, s-a bucurat de participarea a peste 136.000 voluntari care au strâns peste 168.000 de saci cu deşeuri în Ziua de Curăţenie Naţională „Let's Do It, România!” - conform primelor estimări.

Organizată pentru cel de-al cincilea an, acţiunea a devenit o tradiţie pentru români, care aleg să-şi ofere timpul şi energia pentru o cauză în care cred cu tărie. În topul județelor cu cei mai activi voluntari se găsesc Botoșani (16.000 voluntari), Maramureș (12.000 voluntari), Vaslui (11.500 voluntari), Gorj (10.140), Suceava (6.900 voluntari), Prahova (6.200 voluntari), Buzău (5.582 voluntari) şi Arad (5.042 voluntari).

Foto / Video – Let’s Do It BN

3380 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro