O pensionară de 73 de ani, fostă tehniciană în construcții, a fost lăsată fără apă și canalizare de anul trecut de un investitor care construiește o clădire pe terenul pe care treceau utilității. Deși trăiește în zona zero a orașului și a depus plângeri peste plângeri, situația pare fără rezolvare.
Irina Varga, o pensionară de 73 de ani, locuiește încă de la Revoluție în zona zero a orașului, într-o casă situată pe pasajul care leagă Bulevardul Republicii de strada Lupeni.
Aceasta a lucrat zeci de ani ca tehniciană în construcții, iar fiul său Eugen i-a călcat pe urme și este și el inginer în instalații. Mai mult, acesta și-a făcut biroul într-una din camerele casei unde locuiește mama sa. Irina Varga este văduvă încă din anul 2002, iar copiii s-au mutat la casele lor, așa că nu a deranjat-o să vândă o parte din casă și nici să-și lase băiatul să-și amenajeze biroul în clădirea veche de mai bine de un secol.
Femeia a vândut o parte din teren și o parte din casă unei persoane stabilite în Austria, care mai apoi a vândut mai departe unei bistrițence, care plănuiește să ridice acolo o clădire compusă dintr-un local la parter și camere în regim hotelier la etaje.
Pensionara, de bună credință, i-a dat investitorului toate avizele necesare pentru a se apuca de construcție, având doar pretenția să îi refacă partea din casă afectată de demolare și instalațiile sanitare, care treceau pe terenul în cauză. Aceasta nu a stipulat în actele notariale făcute și un termen limită până la care aceste lucrări trebuie făcute și nici nu i-a trecut prin cap să îi interzică constructorului să o lase fără apă și canalizare o perioadă atât de lungă de timp.
Constructorul, în schimb, a lăsat-o pe femeie în luna mai a anului trecut fără canalizare, iar în luna noiembrie i-a tăiat și apa. De atunci, Irina Varga își face nevoile în pungi și își aduce apă cu bidoanele de la fiul său. Nora îi spală hainele la mașina de spălat, iar pentru a spăla vasele și a face mâncare folosește apa tot din bidoanele aduse săptămânal de fiul său.
În tot acest timp, femeia a încercat să discute cu investitoarea, însă aceasta a amânat-o și nu a branșat-o la apă și canalizare. Disperată, Irina Varga alături de fiul său s-au apucat să facă sesizări, la Inspectoratul Teritorial în Construcții Bistrița-Năsăud, Aquabis, Primăria Bistrița, Poliția Locală și chiar la Inspectoratul de Poliție Județean, fără niciun rezultat până în acest moment.
Se pare că IPJ a început o anchetă în acest caz, problema ajungând tocmai la Serviciul de Investigații Criminale, potrivit unui răspuns al Poliției Locale, care a pasat sesizarea în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Până când se va finaliza ancheta, femeia este nevoită să se descurce fără apă, asta în ciuda faptului că locuiește în zona zero a orașului, la doi pași de Biserica Evanghelică, simbolul Bistriței.
Mărturia femeii o puteți urmări în materialul video de mai jos:
5891 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.