Şase veveriţe şi un ansamblu de căsuţe cu elemente metalice de căţărat au fost aduse în parcul municipal şi de astăzi sunt principala atracţie în zonă. Copiii ieşiţi la plimbare în parc, dar şi câţiva veniţi direct de la grădiniţă, le-au adus veveriţelor nuci şi alune şi s-au înghesuit pe lângă volieră pentru a le vedea pe jucăuşele animăluţe.
Un buget de 21.000 de lei a alocat municipalitatea la începutul anului pentru a cumpăra o volieră şi câteva perechi de veveriţe. Bugetul, destul de mare din punctul de vedere al unora, urma să asigure cumpărarea unor căsuţe din lemn îngrădite într-o cuşcă metalică, dar şi câteva perechi de veveriţe care să populeze voliera şi care ulterior să se înmulţească şi să rămână în parc.
Criticile nu au întârziat să apară şi mulţi au fost cei care au acuzat municipalitatea că risipeşte prea mulţi bani pentru astfel de lucruri, în timp ce sunt zeci de străzi fără iluminat, canalizare sau asfalt, dar şi multe alte probleme mult mai urgente de rezolvat. Totuşi, primarul Creţu nu a dat înapoi şi proiectul s-a concretizat.
Astăzi, a avut loc inaugurarea volierei în care au fost aduse două veveriţe adulte şi patru pui. Voliera a fost confecţionată de firma Almet din Bistriţa şi a costat 14.000 de lei, iar veveriţele au fost cumpărate de la un crescător din Oradea. Pentru fiecare veveriţă Primăria Bistriţa a plătit 450 de lei.
Imediat ce veveriţele au fost aduse în parc au atras ca un magnet copiii care s-au bucurat enorm când le-au văzut şi şi-au făcut planuri să aducă de acasă nuci sau alune pentru a le hrăni.
Câţiva copii de grădiniţă au venit însoţiţi de educatoare şi pregătiţi cu alune pentru micuţele animale care au fost destul de speriate de agitaţia creată în jur şi de zgomotul făcut de copiii entuziasmaţi.
Veveriţele nu pot ieşi din cuşca metalică, însă după ce se vor înmulţi, municipalitatea are în plan să le dea voie să „evadeze" din volieră şi chiar vor să monteze o bară metalică până la un nuc aflat în apropiere, astfel încât veveriţele să poată să se plimbe în voie prin parc.