Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  242 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Concursul pentru directori în şcolile din Bistriţa. Dezamăgire, calvar şi harababură generală, dar măcar transparentă...

12/10/2016 15:09:39 Ioana BRADEA  
„Vom scrie direct Ministerului, e o harababură generală! Bine, şi transparentă! Dascălii sunt supuşi unor mari mizerii şi nu e în regulă”, au mormăit zeci de profesori pe holurile centrului de examinare de la „Ştefan cel Mare”. Directorii de la CNAM şi CNLR au trecut cu bine de proba scrisă. Mulţi candidaţi - nemulţumiţi şi umiliţi.

Aproape 700 de profesori, directori, adjuncţi, inspectori, reprezentanţi ai Primăriei, ai elevilor sau asociaţiilor de părinţi au umplut azi coridoarele Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare, pentru a participa sau asista în calitate de observatori la concursul de directori şi adjuncţi în învăţământul preuniversitar bistriţean.

Unii dintre profesori au fost nevoiţi să se trezească încă de la 4 dimineaţa, pentru a ajunge la Bistriţa, din cele mai îndepărtate colţuri ale judeţului, alţii abia au reuşit să facă faţă stresului emoţional, unii au avut căderi de calciu, iar alţii au ieşit din sălile de examinare total dezamăgiţi de propria prestaţie.

Nu vă declarăm nimic, vom scrie direct Ministerului, dascălii sunt supuşi unor mari mizerii şi nu este în regulă”, au mormăit zeci de profesori pe holurile centrului de examinare de la „Ştefan cel Mare” nemulţumiţi că în era tehnologiei nu a fost posibilă crearea unui soft care să calculeze lucrările profesorilor, fără să fie nevoie de o mobilizare a unor comisii de evaluare de câte 10 – 11 oameni la un director. Fapt care, inevitabil, a blocat aproape cu totul sistemul de învăţământ, mai ales în zonele rurale unde personalul este şi aşa limitat.

Cadrele didactice au fost dezamăgite şi de faptul că, după ce au trecut prin focul examenelor – după stresul şi emoţiile competiţiei – au fost nevoiţi să aştepte după, în sălile de concurs aproape o oră, pentru ca lucrările să fie corectate de o comisie.

A fost greu, obositor şi stresant. Începutul de an şcolar e foarte obositor şi solicitant la noi, şi nu am putut să neglijăm situaţia din şcoală ca să ne ocupăm mai bine de învăţat. Am lăsat învăţatul pe ultima sută de metri...”, a recunoscut directoarea Iuliana Vlad de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu”, mulţumită şi uşurată, în final de rezultate.

Toţi cei trei directori ai Colegiului Andrei Mureşanu” care au susţinut proba scrisă azi (Iuliana Vlad, Attila Antal şi Irina Matei) au trecut cu bine peste probă şi au reuşit să obţină peste 35 de puncte din maximum de 50 posibil.

Şi când am stat acasă să învăţăm a sunat tot timpul telefonul”, a mai recunoscut Iuliana Vlad, în timp ce alţi candidaţi au atras atenţia asupra faptului că Ministerul probabil a uitat că eşti director de dimineaţă până seara, nu ai cum să-ţi rezumi activitatea la orele de curs, de la 8 la 14. Probleme intervin şi după-masă, se extind de pe o zi pe alta, de aceea ar fi fost în regulă ca acest concurs să fie organizat în vacanţa de vară...

Cât despre subiecte – acestea nu li s-au părut prea dificile candidaţilor. Multe noţiuni au trebuit învăţate mecanic, altele care s-au putut deduce, subiecte axate pe logică... Poate că şi bibliografia ar trebui structurată altfel... Mai mult axată pe legislaţie, ca să ne fie util şi la activitatea din şcoală”, a precizat Attila Antal de la CNAM pentru Bistriţeanul.ro.

Ne-am întâlnit cu teorii de management occidentale, pe alocuri ne-am şi regăsit în ele, pe alocuri au fost depăşite – au mai comentat cadrele didactice după examen.

Şi profesoara Dorina Manta, candidat la funcţia de director adjunct al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, a trecut cu bine de prima probă scrisă şi a recunoscut că din solidaritate managerială nu a dorit să candideze pentru funcţia de director la CNLR, preferând tot funcţia de adjunct pe care a deţinut-o şi până acum.

Vor cădea mulţi... Nu vor reuşi toţi să ia punctajul minim”, s-a şoptit cu îngrijorare pe coridoarele şcolii.

Cât despre directorii care nu s-au prezentat la concurs – Camelia Tabără a explicat pentru Bistriţeanul.ro că mandatul acestora încetează pe 16 decembrie. Conform metodologiei şi legislaţiei în vigoare – în momentul desfăşurării concursului, încetează detaşarea în interesul învăţământului pentru actualii directori ai şcolilor.

Conducerea interimară va fi asigurată de un cadru didactic titular, membru în Corpul naţional de experţi în management educaţional, numit prin delegare sau detaşare în interesul învăţământului, la propunerea Consiliului profesoral cu avizul Consiliul de Administraţie al şcolii.

Nu pot fi numite în posturile rămase vacante persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţia de director, dar nu s-au prezentat la concurs.

Nu pot fi numiţi, în posturile vacante, nici directorii care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admişi, a mai spus Camelia Tabără. În această situaţie se află, între alţii, directorul Colegiului „Liviu Rebreanu” - Constantin Rus, dar şi Dorel Coc, directorul Colegiului „George Coşbuc” din Năsăud.

9352 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro