Pentru al doilea an, echipa condusă de Radu Coroian a câștigat concursul de gulaș organizat cu ocazia Maialului Unguresc Bistrițean. Pentru a se asigura că pune mâna pe trofeu, bucătarul de ocazie a pregătit 6 feluri de gulaș și un decor spectaculos.
Astăzi, Pădurea Schullerwald a găzduit concursul de gătit gulaș din cadrul Maialului Unguresc Bistrițean, care anul acesta s-a desfășurat în luna aprilie și nu în mai, cum cere tradiția.
Nu mai puțin de 20 de echipe, reprezentând firme, restaurante, partide politice, festivaluri, pompieri și chiar televiziuni s-au înscris la concursul desfășurat an de an. Printre invitați s-a numărat și o echipă din Ungaria, care a pregătit o rețetă tradițională maghiară, mai exact o „supă de gulaș” cu tăieței.
Munca a început înainte de prânz, însă abia pe la ora 16:00 se serveau primele porții de gulaș. Acesta a fost asezonat cu murături de toate felurile, inclusiv din fructe și cu nelipsiții ardei iuți.
Jurizarea a fost însoțită de o ploaie torențială, care i-a încurcat nițel pe concurenți. Bistrițenii care au venit să guste cel mai bun gulaș din acest an nu au fost însă alungați de ploaie și noroi.
Premiul I a fost cucerit de „Niște Țărani”, care au mers acasă cu un ceaun pentru al doilea an consecutiv. Grupul condus de Radu Coroian a impresionat juriul cu decorul spectaculos, care includea și un car și o masă cu condimente și diferite tipuri de pâine tradițională. De asemenea, grupul a avut și o mascotă, o căpriță.
Radu Coroian spune că pregătește de mai bine de 15 ani gulaș la ceaun, însă este pentru a doua oară când participă la un concurs culinar cu această temă.
„Folosim ingrediente premium, totul de la țară, mai puțin ardeii. Rădăcinoasele și ordinea în care pui ingredientele trebuie foarte, foarte bine respectate. Nu trebuie să fii zgârcit și trebuie să respecți echilibrul gustului”, a declarat Radu Coroian.
Echipa sa a pregătit 6 feluri de gulaș, printre care și unul de post, dar și unul cu pește, astăzi fiind și dezlegare la pește. Gulașul a fost asezonat cu murături de... pere dulci.
Aromele au atras ca un magnet bistrițenii în Schullerwald, la ora 14:00 când a început oficial concursul nemafiind niciun loc de parcare pe strada care duce spre pădure.
Dacă unii dintre concurenți au mizat pe condimente speciale, alții au spus că trebuie să nu te zgârcești dacă vrei un gulaș de podium.
Pe locul al II-lea a ieșit echipa pompierilor, iar locul al III-lea a fost adjudecat de Pop Mircea și prietenii. Juriul format din oficialități a stabilit primele trei locuri, iar doi copii din public au tras la sorți „aranjamentul” de pe podium.