Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Cei mai creativi copii s-au ales cu o sticluţă magică

16/07/2016 12:26:05 Ioana BRADEA  
Punct final ieri pentru atelierele de creaţie intitulate „Labirintul cu poveşti meşteşugite” derulate de Larisa Bancea, Loredana Istrate şi Ileana Szilagyi desfăşurate timp de o săptămână, în parcul municipal. Cei mai creativi dintre copii s-au ales cu o mulţime de surprize, cadouri, podoabe şi sticluţe magice. Mămicile au fost încântate.

„Am crezut că vom pierde controlul dacă ne desfăşurăm cu atelierele în aer liber şi mai ales în parc, unde sunt atâtea atracţii – dar, spre surprinderea noastră, nu a fost aşa. Copiii au lucrat minunat, s-au concentrat, au fost cu adevărat atenţi la ce am încercat să-i învăţăm… E mult mai bine şi mai sănătos pentru copii să faci ateliere în aer liber şi, din fericire, am avut parte şi de vreme frumoasă”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Loredana Istrate – unul dintre meşterii populari care, timp de o săptămână, alături de Larisa Bancea şi Ileana Szilagyi – a coordonat atelierele „Labirintul cu poveşti meşteşugite
.

Zeci de copii din Bistriţa au învăţat zilele trecute cum se ţese, cum se fac brăţări din mărgele, cum se construiesc agende şi carneţele, opincuţe şi alte obiecte decorative, păpuşi din papură şi mici jucărioare.

Ieri după-amiază a avut loc expoziţia finală a proiectului – în care au fost prezentate lucrările realizate în timpul atelierelor, iar copiii s-au ales cu o mulţime de premii dulci, săculeţi, bijuterii, obiecte decorative sau rechizite şcolare. Deşi iniţial s-a crezut că toate exponatele vor rămâne la Primăria Bistriţa – finanţatorul proiectului – spre bucuria copiilor, aceştia au fost invitaţi să-şi ia acasă, drept amintire, tot ce au lucrat în cursul săptămânii.

În funcţie de vârsta fiecăruia, copiii au învăţat cum se cos mărgelele, cum se foloseşte pielea pentru a crea diverse obiecte de uz casnic sau decorative, cum se foloseşte un război de ţesut în miniatură pentru a realiza minunate brăţări sau ţesături podoabe. Distracţia a fost maximă pentru că cele trei artiste au venit înarmate cu un hamac şi un cort în care cei mai mici prichindei s-au jucat după pofta inimii. Nici surprizele dulci nu au lipsit din program, pentru că organizatorii au potolit căldura de afară cu răcoritoare, pizza şi îngheţată delicioasă.

A venit cu plăcere, a mai fost şi în alte tabere creative, credeam că se va plictisi aici, dar începe să-şi facă singură brăţări şi mărgele şi le mai şi poartă cu mult drag – asta reprezintă o mare realizare…”, a povestit Cristina, una dintre mămicile venite să admire expoziţia finală, foarte încântată de întreaga activitate, ca şi Anca Georgeta Chisa, de altfel:

Proiectul cofinanţat de Primăria Bistriţa a avut drept scop animarea zonei de labirint vegetal din parcul municipal, utilizarea spaţiului verde într-un mod inedit, dar şi cultivarea în rândul tinerilor, a interesului pentru conservarea şi valorificarea tradiţiilor meşteşugăreşti.

2931 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro