Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  151 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Ce cadou au primit copiii de la „Tudor Jarda”, de ziua lor

02/06/2016 09:53:50 Ioana BRADEA  
O mulţime de evenimente s-au desfăşurat ieri şi alaltăieri la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” din Bistriţa. Copiii s-au ales cu câteva cadouri surpriză, cei mai mici au primit gratuit cărţi de poezii din partea clubului Rotary, iar surprizele continuă şi azi cu o inedită expoziţie:

Clubul Rotary Bistrița-Nosa a organizat ieri, la prânz, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, o întâlnire deosebită cu elevii clasei a II-a A de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, coordonaţi de învăţătoarea Aurora Rad, şi cu elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială Nr 6, coordonaţi de învăţătoarele Loredana Iuga şi Simona Ghiorca.

Copiii au avut ocazia să vorbească liber despre semnificaţia zilei de 1 iunie (oferind răspunsuri unele mai haioase decât altele) şi s-au ales, în final, cu o carte de poezii drept cadou. A fost vorba de volumul de poezii pentru copii intitulat „Ce e bine și ce-i rău”, scris de Sergiu Botezatu, membru Rotary Club Chișinău, care se bucură de ilustraţiile minunate ale lui Andrei Sitari.

Tot ieri, secţia de Împrumut pentru Copii a găzduit o ediţie specială din „Cafeneaua literară”, un eveniment cultural care se desfăşoară în fiecare miercuri, cu elevii de la „Tudor Jarda”.

Activitatea desfăşurată azi face parte din proiectul educaţional Cafeneaua literară, derulat pe parcursul întregului an şcolar, având drept partener Biblioteca „George Coşbuc”. Parcurgând materia de limba şi literatura română am ajuns la capitolul Dragostea şi ne-am oprit la celebra piesă de teatru Romeo şi Julieta… Lecţia a fost structurată pe trei etape: lectura piesei, fişa de lectură şi elementul surpriză – vizionarea filmului – într-un ambient adecvat, adică la Biblioteca Judeţeană. A fost cadoul meu pentru elevele clasei a IX-a Pedagogic… Mulţumim doamnelor bibliotecare Rodica Linul şi Rodica Bădăluţă pentru promptitudinea cu care au dat curs solicitărilor noastre şi domnului Camil Hossu pentru ajutorul tehnic”, a precizat profesoara Tania Ţigurean de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” pentru Bistriţeanul.ro.

Pentru a celebra Ziua Internaţională a copiilor la Bibliotecă s-a desfăşurat marţi şi premierea câştigătorilor concursului judeţean literar şi artistic „Scrisori de mai”. Evenimentul face parte din cadrul proiectului cultural „Primăvara cititorilor” şi i-a avut drept invitaţi speciali pe poetul Viorel Mureşan şi pe scriitoarea Mirela Orban. Au participat şi Olimpiu Nuşfelean, Ioan Pintea, inspectorul pentru educaţie non-formală de la ISJ Aurelia Dan – dar şi profesoarele Iulia Istrate, Diana Morar şi Ionela-Silvia Nuşfelean – de la Palatul Copiilor din Bistriţa – iniţiatoarele proiectului.

Cu acest prilej, au avut loc lecturi publice presărate de momente muzicale susţinute de Diana Porca.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” Bistriţa-Năsăud, Revista „Mişcarea Literară”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Palatul Copiilor Bistriţa, iar câştigătorii s-au ales cu o mulţime de cărţi semnate cu autograf şi dedicaţie din partea autorilor Viorel Mureşan şi Ana Blandiana.

Iată care sunt câştigătorii Concursului judeţean literar şi artistic „Scrisori de mai”, ediţia a II-a:

La ciclul primar, categoria creaţie ilustrată digital premiul I a fost câştigat de Dohotari Alexia, clasa a III-a, Palatul Copiilor Bistriţa, iar la categoria proză ilustrată plastic premiul I a ajuns la Bălan Bogdana (clasa a II-a, Şc. Gimn. Josenii Bârgăului) şi Ivan Francesca (clasa a IV-a, Palatul Copiilor Bistriţa), premiul II a fost cucerit de Rus Andreia (clasa a II-a, Palatul Copiilor Bistriţa), iar premiul III la Sângeorzan Loredana (clasa a IV-a, Şc. Gimn. Nr. 4, Bistriţa). 

La categoria poezie ilustrată plastic  premiul I a fost câştigat de Bălan Ioana Nectaria (clasa a II-a, Palatul Copiilor Bistriţa), premiul II a ajuns la Beican Bianca (clasa a II-a, CN „Andrei Mureşanu"), Burduhos Gheorghe (clasa a IV-a, Şc. Gimn. Dumitra), Dohotari Alexia (clasa a III-a, Palatul Copiilor Bistriţa), premiul III fiind cucerit de Bradea Mario Leonardo (clasa a IV-a, Şc. Gimn. Dumitra)

La categoria creaţie literară ilustrată plastic Premiul I a fost cucerit de Dâncu Răzvan şi Năşcuţiu Daniel (clasa a IV-a, Clubul Copiilor Năsăud), Ciornei Dragoş şi Gheorghe Alex (clasa a IV-a, CN Liviu Rebreanu, Bistriţa). Premiul II a ajuns la Nistor Ana Elena şi Tîrlişan Tudor, clasa I – Clubul Copiilor Năsăud) Cojoc Carina şi Moldovan Raul, clasa a IV-a (CNLR) în timp ce premiul III a fost cucerit de Rus Bianca şi Cloşcă Dinuţa, (clasa a IV-a, Clubul Copiilor Năsăud), Jarda Raul şi Pascu Paul (clasa a IV-a – CN Liviu Rebreanu).

La ciclul gimnazial - secţiunea de creaţie literară ilustrată digital Premiul I a ajuns la Marcu Iudith Andreea (clasa a VII-a – Palatul Copiilor Bistriţa), iar la secţiunea proză ilustrată plastic: Marele Premiu Viorel Mureşan a fost câştigat de Mărcan Lenuţa (clasa a VIII-a, Şc. Gimn. Josenii Bârgăului). Premiul I a ajuns la Chiciudean Antonia (clasa a V-a, Palatul Copiilor Bistriţa), premiul II - Albu Ioana (clasa a VIII-a, Şc. Gimn. Josenii Bârgăului), în timp ce premiul III a fost cucerit de Nacu Genoa Jaqueline (clasa a V-a, Şc. Gimn. Dumitra) şi Părăuan Dora (clasa a V-a, Şc. Gimn. Nr. 4, Bistriţa).

La secţiunea poezie ilustrată plastic: premiul I a ajuns la Rebrean Iulia (clasa a V-a, CN Liviu Rebreanu), premiul II a fost cucerit de Săplăcan Raluca (clasa a V-a, Şc. Gimn. Nr. 1, Bistriţa), iar premiul III a fost cucerit de Chiciudean Antonius (clasa a VI-a, CN Andrei Mureşanu, Bistriţa/Palatul Copiilor Bistriţa).

Ciclul liceal, la secţiunea creaţie literară ilustrată digital a avut-o drept câştigătoare pe Deac Alexandra (clasa a XII-a, Liceul de Muzică „Tudor Jarda", Bistriţa care a obţinut Premiul I), în timp ce la secţiunea proză ilustrată plastic (individual) premiul I a revenit elevei Moronka Ioana (clasa a XII-a, Palatul Copiilor Bistriţa), iar Premiul II a fost cucerit de Bodescu Ştefania (clasa a X-a,  Palatul Copiilor Bistriţa).

La secţiunea de poezie ilustrată plastic (individual/echipă): Premiul I a ajuns la Moldovan Ioana Ilinca şi Moronka Ioana (clasele IX/XII, Palatul Copiilor Bistriţa), premiul II - Domide Tăvuţa (Liceul Silvic Transilvania, Năsăud), iar premiul III - Ignat Ana Maria (CN George Coşbuc, Năsăud).

La secţiunea de proză ilustrată plastic (echipă) - Marele Premiu Ana Blandiana a fost cucerit de Andrecuţ Alexandra şi Ioja Sorina (Palatul Copiilor Bistriţa), premiul II a ajuns la Buhai Florentina şi Sidor Mihaela (clasa a IX-a, CN George Coşbuc, Năsăud), Dorgo Bianca şi Someşan Narcisa (clasa a X-a, Liceul de Arte „Corneliu Baba", Bistriţa), Gliga Ana Maria, Gliga Mihai şi Pop Denisa (clasa a IX-a, CN „George Coşbuc", Năsăud), în timp ce premiul III a fost cucerit de Brumă Ionela, Horătău Veronica şi Ilişiu Emanuela (clasa a IX-a, CN „George Coşbuc", Năsăud).

Evenimentele dedicate copiilor continuă şi azi, la Biblioteca Judeţeană – cu un vernisaj inedit: de la ora 15.00, în holul Sălii de conferință „Gavril Scridon” de la Biblioteca Județeană, sunteţi invitaţi la expoziţia elevilor din clasele a V-a de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” care expun câteva dintre machetele pe care le-au realizat într-o abordare interdisciplinară Istorie - Artă - Istoria culturii și civilizației lumii antice.

3036 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro