Şi-au dorit să ofere publicului ceva clasic, care să fie pe placul tuturor – nu ca nebunia zilelor de azi, astfel încât, cei care au ales să-şi petreacă ploioasa seară de duminică la Sinagogă – au avut parte de un spectaculos recital care a amintit anii de glorie ai lui Louis Armstrong. Concerte deosebite şi vineri, şi sâmbătă:
Un weekend muzical desăvârşit – zilele trecute, la Sinagoga din Bistriţa – acolo unde melomanii din oraş au avut parte de trei concerte deosebite în fiecare seară.
„Am vrut să oferim publicului ceva clasic, care să fie pe placul tuturor – nu ca nebunia care se întâmplă peste tot în zilele de azi, aşa că v-am pregătit un concert din piese interpretate pe vremuri de Louis Armstrong şi Ella Fitzgerald”, a explicat leaderul trupei Liviu Mărculescu Jazz Unit – prezentând spectatorilor şi compoziţii personale (Mary's Blues), interpretate în acelaşi cuceritor jazz care se cânta în anii '30.
Liviu Mărculescu (trombon) a venit însoţit la Bistriţa de Elena Gatcin (voce, pian), Eugen Tobos (chitară), Eugen Amarandei (contrabas) şi Theo Popescu (tobe) – din formaţie lipsind un trompetist din Germania (Nico Belu), cel care a şi avut ideea de a înregistra un album în memoria lui Louis Armstrong, alături de muzicienii români.
Sâmbătă seara, în schimb, a fost seară de folk la Bistriţa. Sorin Taloş, Tudor Bogdan Raţ şi Cristian Vasiu de la trupa „Focul Viu” – prezenţi, de altfel, şi la una dintre primele ediţii ale Bistriţa Folk – au susţinut un concert îndelung aplaudat şi apreciat de folkiştii oraşului – cuceriţi de aducerile aminte şi cântecele haiduceşti care i-au făcut celebri pe interpreţii de la Focul Viu...
Vineri seară, melomanii din Bistriţa s-au delectat cu un recital extraordinar de pian la patru mâini susținut de Remus Manoleanu și Roman Manoleanu. Cei doi pianişti (tată şi fiu) şi-au delectat auditoriul cu piese compuse de Alfredo Casela (Fox-trot), Augustin Lara (Granada Fantasia española), Madeleine Dring (Caribbean Dance), Johannes Brahms (Cântece de dragoste), Leroy Anderson (Blue Tango), Manuel De Falla (La vie brève Deuxième danse espagnole) şi Constantin Silvestri (Jocuri populare românești din Transilvania):