A venit tocmai din Timişoara, şi-a uitat pantofii de concert la hotel, dar a făcut senzaţie interpretând impecabil „Hora Mărţişorului" la percuţie. „Într-un moment atât de important orice bărbat încearcă să se pregătească, să caute pe net cuvinte frumoase... Adevărul e că zânele intră mereu în viaţa noastră, dar..."
Solişti ai Filarmonicii din Timişoara şi profesori universitari la Universitatea de Muzică – Sorin Petrescu şi Doru Roman au oferit bistriţenilor o seară cu totul specială: „Începem cu Intrarea Zânelor din „Frumoasa Adormită" de Ceaikovski. Adevărul este că zânele intră mereu în viaţa noastră... Numai noi nu ştim să le primim cum se cuvine sau la timp...”, a remarcat Sorin Petrescu, în deschiderea concertului.
Programul a continuat cu piese dedicate unor ochi negri, unor iubiri imposibile - toate traversate de acelaşi fior şi tandreţe... Nu a lipsit nici un dans arab – intitulat Baladi ya Balada, compus de Nuri El Ruheibany, un compozitor sirian care ar fi trebuit să se facă avocat şi care trăieşte de mulţi ani în Germania. „Am încercat să-l întreb cum se traduce, ce înseamnă titlul şi s-a cam fâstâcit, nu prea a ştiut să-mi spună cu exactitate, a spus că e vorba de o anume reacţie pe care doar o femeie o poate avea…", a mai povestit Sorin Petrescu.
Doru Roman a făcut senzaţie la percuţie interpretând impresionant Hora mărţişorului, iar bistriţenii care au ales să facă drept cadou doamnelor şi domnişoarelor, de 8 Martie, acest concert – au mai ascultat şi alte partituri celebre precum La Serenissima (Reverberi), Cântec către lună (Dvorak, din opera „Rusalca"), Ochi negri (A.Ferraris), Serenadenmusik (E.L.von Knorr), Fata cu părul bălai (Debussy), The Girl In Satin şi Regina balului (L.Anderson).