Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: Bistriţa albastră. Emoţii, culoare, prietenie…

02/04/2016 14:46:35 Ioana BRADEA  
În această dimineaţă, la Bistriţa s-a purtat albastru: parcul din faţa Centrului Judeţean pentru Cultură s-a umplut de veselie şi culoare iar oraşul (măcar parţial) a devenit Oraş Albastru al Prieteniei: sute de copii au marcat Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului prin artă, joacă, baloane şi muzică.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a oferit bistriţenilor azi o mulţime de evenimente la Sinagogă dar şi în părculeţul din de pe strada General Grigore Bălan.

A fost inaugurată, în primul rând, expoziţia de desene şi postere – unele dintre ele cu adevărat spectaculoase şi emoţionante graţie mesajelor tulburătoare adresate copiilor care suferă de afecţiuni din spectrul autist.

La evenimente au participat şi prefectul Ovidiu Frenţ dar şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

A fost lansată revista „2 Elefanţi” – singura revistă din România dedicată acestei afecţiuni iar inspectorul Ioan Ioja a explicat că publicaţia este unul dintre produsele unui proiect mai amplu derulat de ISJ Bistriţa-Năsăud şi intitulat “Dezvoltare de strategii şi politici pentru a acorda şanse egale copiilor aparţinând grupurilor vulnerabile”, un proiect realizat cu sprijinul financiar al Programului R010 - CORAl, de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Atmosfera a fost destinsă şi completată de un admirabil concert susţinut de elevii de la Liceul „Tudor Jarda” iar din program nu a lipsit nici acordarea celor 26 de premii în bani, diplome şi cărţi – celor mai talentaţi elevi şi preşcolari care au participat la NEUROLIMPICS – concurs şcolar pe tema neurodiversităţii, la care au participa peste 100 de echipe de preşcolari, elevi şi liceeni de la şcolile din judeţ.

La Secţiunea de postere realizate de elevii de liceu - pe primul loc s-au clasat cei din echipa coordonată de Dan Coman de la Colegiul Naţional "Liviu Reberanu", elevii hotărând să doneze premiul în bani câştigat de ei celor de la Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism "Micul Prinţ". Pe locul II s-a clasa o echipă coordonată de profesoara Monica Halaszi.

Concertul a fost deschis de Eduard Sălăgean (clasa  a V-a, pian, prof. Lidia Pavăl) care a interpretat Invențiune la 2 voci în Fa major de J.S.Bach, a continuat cu Alexandra Rus (clasa a VI-a, oboi, prof Gheorghe Cozma) care a interpretat Romanţă de Schumann, Ionuţ Bungărdean (clasa a VII-a, vioară, prof. Adriana Pop) care a interpretat Concert în sol minor p I de Max Bruch, cu ajutorului profesoarei corepetitor Bianca Truț.

Din program nu au lipsit nici Cristian Niculae Moldovan (clasa aVII-a, pian, profesor Lidia Pavăl) care a interpretat Impromptu în La bemol major op 29 de Chopin, Paulina Satmar (clasa a VII-a, flaut, prof. Leila Bătinaş, corepetitor prof Bianca Truţ) care a interpretat din Bach Menuet și Badinerie, Cosmina Costin (clasa a X-a, chitară, profesor Valentin Pop) care a interpretat din Augustin Barrios Mangore, piesa Julia Florida sau Alexia Dragu eleva profesoarei Roxana Costeanu.

Recitalul copiilor de la „Tudor Jarda” s-a încheiat cu Ansamblul vocal Doruri bistriţene” şi Taraful Liceului de Muzică „Tudor Jarda” (prof coordonator Ștefan Cigu) care au încântat publicul cu două piese din repertoriul interpretului Alexandru Pugna (La fata de morăriță şi Din Bistrița Năsăud), o Suită pentru orchestră şi piesa Cât e țara-n lung și lat (repertoriul lui Costel Popa).

Tot azi, la Sinagogă, de la ora 18.00, reputatul pianist rus Eduard Kunz va susţine un concert caritabil, urmat de o licitaţie de artă – urmând ca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului să se încheie după ora 19.00, când Biserica Evanghelică şi clădirea Consiliului Judeţean vor fi luminate în albastru – culoarea devenită simbol al acestei sărbători, pretutindeni unde această zi este celebrată.

3531 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro