„Foarte modest, părintele Pintea a cerut întâi o clădire, am fost de acord, pe urmă a mai cerut încă o clădire și am fost de acord, în primăvară a vrut un bibliobus, pentru ca fiecare cătun al județului să se bucure de cărți, a primit și bibliobusul, mi-a cerut și un scanner performant... Pentru anul viitor - o veste „proastă”, totuși...”
„Foarte modest, părintele Pintea mi-a cerut întâi o clădire, am fost de acord, pe urmă a spus că e prea mică, a mai cerut încă o clădire și am fost de acord, în primăvară a vrut un bibliobus, pentru ca fiecare cătun al județului să se bucure de cărți, a primit și bibliobusul, mi-a cerut și un scanner performant... O veste mai puțin plăcută pentru anul anul viitor, însă...”, a remarcat, glumind, președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan, prezent azi la inaugurarea bibliobusului – o investiție de aproape 150.000 de lei.
Primul drum al bibliobusului inaugurat și prezentat azi publicului se va face la Hălmăsău, vineri, când reprezentanții bibliotecii vor duce primele cărți.
Este posibil ca el să fie folosit în acest an și pentru transportul altor cărți, în alte comune, dar cel mai sigur este că activitatea sa va debuta în forță după sărbători.
Imediat după inaugurarea bibliobusului, în Sala de conferințe Gavril Scridon – s-a desfășurat întâllnirea bibliotecarilor din județ și inaugurarea Sălii de donații Nicolae Manolescu.
Reunit sub titulatura Cărțile, pâinea și vinul, evenimentul a cuprins și un moment emoționant în care bibliotecarii din județ și câțiva primari au primit distincții și premii din partea bibliotecii, pentru felul în care au susținut bibliotecile comunale în ultimii ani.
Au avut loc și lansarea unor cărți deosebite precum „Amintiri despre Petru Creția”, originar de pe Valea Bârgăului, volum coordonat de profesoara de limbi clasice Maria Gabor, dar și un volum dedicat preoților din Bistrița-Năsăud și Cluj care au sfârșit tragic în închisorile comuniste din Gherla și Aiud. Volumul este cordonat de ieromonahul dr. Grigore Benea, invitat luna trecută la bibliotecă, unde a susținut o emoționantă conferință despre care puteți reciti AICI.
Sărbătoarea continuă, la Biblioteca Județeană și mâine de la ora 12:00, când va fi lansat volumul lui Eugen Barz – „Iarba din ceainic”.
Tot joi, 14 Decembrie 2017, de la ora 15:00, în Sala de conferințe Gavril Scridon vor fi decernate Premiile Concursului: Fii în cărți! și va fi lansată Revista bibliotecii – IPOSTAZE, Nr. 2.
Vineri, 15 Decembrie 2017, Casa parohială din Hălmăsău va primi vizita BiblioBusului și cărțile de Crăciun și Anul Nou pentru copiii din Hălmăsău.
Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 17:00, Clubul Cultural Coșbook găzduiește spectacolul-recital Umbra, pe versuri de Nichita Stănescu. Recită actrița Camelia Dincă-Ion, spectacolul fiind regizat de Emil Ioan Teodorescu.
Joi, 21 Decembrie 2017, ora 13:00, Sala de conferințe Gavril Scridon găzduiește evenimentul Iată, vin colindătorii!, în parteneriat cu Liceul de Muzică Tudor Jarda.
2534 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.