Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  212 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO Avem rafinamentul de a înţelege mişcarea aerului plin de duh, în grădină...

17/02/2016 14:10:17 Ioana BRADEA  
Aveţi la dispoziţie angelism, aveţi de admirat peisaje spectaculoase, aveţi la dispoziţie inclusiv un rafinament aparte de a vedea şi înţelege mişcarea aerului prin grădină – un aer deseori plin de duh care ne mijloceşte drumul spre creaţia lui Dumnezeu - natura însăşi...

Venim de mulţi ani aici, mai des cu prilejul unor întâlniri literare. De această dată vă oferim o expoziţie de arte vizuale care cuprinde lucrările celor patru ediţii desfăşurate în Grădina Botanică de la Jibou. Am îmbrăţişat imediat ideea acestei tabere de artă propusă de Radu Şerban, la început dintr-un patriotism local care s-a epuizat după primele două ediţii, fiind înlocuit de ceva mult mai consistent…” a precizat managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Sălaj, scriitorul şi jurnalistul Daniel Săuca după câteva cuvinte de bun venit din partea pictorului Marcel Lupşe.

Despre inedita experienţă a artei în natură a vorbit pe scurt, ieri seară, şi directorul Grădinii Botanice din Cluj cel care se ocupă totodată şi de coordonarea Grădinii Botanice din Jibou şi care a admis că este pentru prima oară când vede aproape toate lucrările desfăşurate într-un spaţiu atât de frumos şi generous precum Galeria Arcade 24. “O Grădină Botanică nu trebuie să fie doar o închisoare pentru plante, nu toate îşi doresc să stea înghesuite acolo doar pentru a fi admirate sau cercetate…” a remarcat directorul Grădinii Botanice, Cosmin Sicora.

Radu Şerban, unul dintre iniţiatorii simpozionului, a povestit despre impresionanta şi déjà valoroasa colecţie de aproape 70 de lucrări pe care cei 30 de artişti au lăsat-o moştenire Grădinii Botanice din Jibou.

Avem aici angelism, avem o înaltă formă de cercetare, avem un rafinament aparte de a vedea şi înţelege mişcarea aerului prin grădină – un aer deseori plin de duh care ne mijloceşte drumul spre creaţia lui Dumnezeu care este natura însăşi” a spus şi criticul de artă Oliv Mircea, amintind câteva din celebrele şi faimoasele grădini care au făcut istorie în civilizaţia umană.

Bistriţenii au ocazia să admire la Arcade 24 zeci de lucrări de pictură, grafică, sculptură și fotografie realizate în Grădina Botanică "Vasile Fati" din Jibou de artiști din România, Ungaria, Polonia și Canada precum Lucia Călinescu, Dorel Găină, Ioan Augustin Pop, Radu Șerban, Florin Gherasim, Ionel Baltă, Adriana Elian, Mihaela Gorcea, Mira Marincaș, Milena Augusta Pop, Alexandru Bunescu, Ioan Horvath Bugnariu, Corina Horvath Bugnariu, Marcel Lupșe, Beata Babel, Włodzimierz Karankiewicz, Dorel David Morar, Daniela Țurcanu–Caruțiu, Borgo, Andrei Florian, Eugen Moritz, Blanca Alina Pop, Cristina Gagiu, Lucian Muntean, Constantin Răducan, Radu Pulbere, Ioana Antoniu, Teodora Pica, Duiliu Crișan şi Flora Răducan.

Cele patru ediții ale Simpozionului au fost organizate și finanțate de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sălaj și Centrului de Cercetări Biologice/Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici din România filiala Cluj și modernism.ro.

2780 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro